KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

[ad_1]

KLM had vorige maand zojuist haar vluchten naar Tel Aviv hervat. De luchtvaartmaatschappij schortte deze vluchten eerder op na de Hamas-aanvallen in Israël op 7 oktober en het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook.

In april werden de vluchten opnieuw een tijdje stopgezet. Dat kwam doordat Iran tientallen drones op Israël afvuurde. Later achtte KLM de situatie veilig genoeg om naar Tel Aviv te vliegen.

Toch is de situatie nooit helemaal normaal geworden. Momenteel worden de vluchten tot eind juni uitgevoerd met een speciale tussenstop op Larnaca Airport op Cyprus. Dit betekent dat geen enkele bemanning in Israël hoeft te overnachten.

Waarom KLM de vluchten precies weer wil annuleren, wordt uit de woorden van een woordvoerster niet helemaal duidelijk. In de veiligheidssituatie lijkt weinig veranderd. Bovendien zal het besluit om Tel Aviv opnieuw te mijden pas in juli van kracht worden. Maar de oorlog heeft mogelijk de vraag naar vluchten naar Israël doen afnemen.

“Klanten met een vliegticket van/naar Tel Aviv en een reisdatum tussen 1 juli en 31 augustus worden omgeboekt of krijgen hun geld terug”, aldus de woordvoerster. Uit de reisplanner op de website van KLM blijkt dat reizigers in juli bijvoorbeeld nog in Tel Aviv kunnen komen met een overstap in Parijs.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *