Voorbeschouwing Giro d’Italia | Bekijk hier de startvolgorde voor de tijdrit, opgave van sprinter | Giro

[ad_1]

etappe 14 + podcastEr is nog geen maatstaf voor Tadej Pogacar in de Giro d’Italia. De rozetdrager versloeg vorige week iedereen tijdens de eerste individuele tijdrit en zal dat vandaag in de veertiende etappe opnieuw willen doen. Hij zal zijn leidende positie willen consolideren in de 31,2 kilometer lange race tegen de klok van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. De start is om 13:40 uur en de finish wordt verwacht om 17:10 uur, volg hier de tijdrit vanmiddag! De Duitse sprinter Phil Bauhaus stapt in de eerste grote ronde van het jaar niet meer op de fiets.Voor velen is het een bekende vakantiebestemming, voor de renners is het Gardameer het eindpunt van 31,2 vlakke kilometers waarop ze zich volledig uitputten. De tijdrit in de eerste week ging naar Tadej Pogacar nadat hij op de slotklim veruit de sterkste was. Deze keer kan hij dat wapen niet gebruiken.

De tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda kent geen grote hindernissen en is dan ook gewijd aan de echte specialisten, waar Pogacar uiteraard ook deel van uitmaakt. Tweevoudig wereldkampioen Filippo Ganna zal er alles aan willen doen om na zijn eerdere tweede plaats in zijn specialiteit een thuiszege te behalen.

Pogacar heeft zijn leidende positie in het algemeen klassement nog steeds stevig in handen. De Sloveen heeft een voorsprong van ruim tweeënhalve minuut op Daniel Martínez, de nummer 2 van het algemeen klassement.

Bauhaus-opdracht

Phil Bauhaus zal niet starten in de tijdrit. Zijn ploeg Bahrain Victorious meldt dat ze in de zware slotweek van de Italiaanse rittenkoers weinig kansen zien voor de 29-jarige sprinter. Bauhaus is tot nu toe vier keer in de top tien geëindigd, telkens op dagen dat er niet veel geklommen hoefde te worden.

“Hij houdt niet van de laatste acht etappes”, meldt de ploeg op sociale media. “Phil zal zich nu concentreren op andere wedstrijden en doelpunten.” Bauhaus won dit seizoen een etappe in Tirreno-Adriatico.

Startvolgorde (Nederlands en favorieten)

13.40 uur: Alan Riou (Fra): eerste starter
13:41 uur: David Dekker (Arkea – B&B Hotels)
13:48 uur: Julius van den Berg (dsm-bedrijf PostNL)
13:55 uur: Daan Hoole (Lidl-Trek)
13:59 uur: Edoardo Affini (Ita)
14:04 uur: Roel van Sintmaartensdijk (Intermarché-Wanty)
14:18 uur: Tim van Dijke (Visma | Fiets leasen)
2.30 UUR S’AVONDS: Tobias Foss (Noo)
14:35 uur: Filippo Ganna (Ita)
14:46 uur: Danny van Poppel (BORA-hansgrohe)
15:11 uur: Gijs Leemreize (dsm-bedrijf PostNL)
15.35 uur: Magnus Sheffield (VS)
15:41 uur: Mauri Vansevenant (Bel)
16:16 uur: Thymen Arensman (INEOS Grenadiers)
16:31 uur: Antonio Tiberi (Italië)
16:34 uur: Ben O’Connor (Aus)
16:37 uur: Geraint Thomas (Engels)
16.40 uur: Daniel Felipe Martinez (kol)
16:43 uur: Tadej Pogacar (Slo)Etappe van de dag


Algemene classificatie


Etappeschema Giro 2024


Deelnemers


Luister hier naar al onze fietspodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *