Zeker 7 doden bij zware kettingbotsingen door ‘supermist’ in VS: 158 voertuigen botsen op elkaar | Buitenland

[ad_1]

met filmpjeBij een reeks kettingbotsingen in New Orleans, Louisiana, zijn maandag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Minstens 25 anderen raakten gewond. Maar liefst 158 ​​voertuigen stortten neer op de snelweg als gevolg van de zogenaamde ‘supermist’ – een gevaarlijke combinatie van rook en mist met zicht van minder dan drie meter. Dat meldt de politie van Louisiana.


IB, TVdB


Tijdens de kettingbotsingen gingen meerdere voertuigen in vlammen op. Op de zogenoemde ‘Interstate 55’ vloog een tankwagen met daarin een gevaarlijke vloeistof in brand, waardoor een deel van de weg in brand vloog.

Volgens een voorlopige inschatting zouden zeker zeven mensen zijn omgekomen. 25 mensen raakten gewond, een aantal van hen liep ernstige verwondingen op. In een verklaring zei de politie dat de aantallen kunnen toenemen naarmate de zoektocht naar slachtoffers voortduurt.

Getuige Clarencia Patterson Reed zat met haar vrouw en nichtje in de auto toen ze enkele chauffeurs naar haar zag zwaaien om haar te waarschuwen dat ze moest stoppen. Maar toen de vrouw remde, botsten twee andere voertuigen op haar. “Het enige wat je een half uur lang kon horen, was het geluid van botsingen”, zegt ze. Clarencia slaagde erin uit haar auto te klimmen, maar haar vrouw zat bekneld en liep verwondingen op aan haar been en heup.

Tekst gaat verder onder de foto

AP
© AP

‘Supermist’

Volgens de National Weather Service (NWS) werden de ongelukken veroorzaakt door een ‘supermist’ tussen de dorpen Ruddock en Manchac. De afgelopen dagen hebben zich in de regio meerdere bosbranden voorgedaan. Door deze vochtige en rokerige omstandigheden ontstond de ‘supermist’, een uiterst gevaarlijke combinatie van mist en rook.

De mist verminderde het zicht tot minder dan drie meter. Louisiana kampt al maanden met ernstige bosbranden, extreme hitte en aanhoudende droogte. 62 procent van de VS ervaart uitzonderlijke droogte. Volgens de stad New Orleans zijn de wetlands droog en zijn de grondwaterstanden scherp gedaald door het uitblijven van regen en de extreme hitte afgelopen zomer.

AP
© AP

AP
© AP

AP
© AP

AP
© AP

AP
© AP

AP
© AP

AP
© AP[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *