Op zoek naar herfstschatten, op reis met Vincent van Gogh en Jobine Siekman is terug met een nieuwe concertserie. Dit en meer uitjes in Groningen en Drenthe

[ad_1]

Deze week zijn er allerlei culturele uitjes in Groningen en Drenthe. Zo ga je op zoek naar herfstschatten in het Metbroekbos, reis je mee met Vincent van Gogh en presenteert Jobine Siekman haar concertreeks.

Op zoek naar herfstschatten in het Metbroekbos

Herfstvakantie en dat betekent natuurlijk flaneren door het bos en ravotten door de bladeren en dat is in het Metbroekbos niet anders. Er is onderweg ook zoveel moois te zien en te zoeken. Bij Gasterij Natuur Smeerling in Onstwedde kun je op zoek naar herfstschatten zoals glimmende kastanjes, gekke eikelhoedjes en bladeren in alle kleuren van de regenboog. Neem zoveel mee als u mee kunt nemen naar de Gasterij. Daar maak je een prachtige herfstmobiel.

Maar ook als je meer van kleuren houdt, is er iets te doen. Er zijn prachtige kleurplaten van Natuurmonumenten om in te kleuren. Je kunt gebruik maken van het herfstvakantiepakket inclusief 1 drankje, een natuurpannenkoek, een wandeling van 3,5 kilometer, het maken van een herfstmobiel en een cadeautje voor de kinderen om mee naar huis te nemen. Meld je aan via 0599-312611 of mail: info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl.

Onstwedde – Gasterij Natuur Smeerling, wo 25 t/m za 28 oktober, 10.00 – 16.00 uur, 12,50 euro

Pluk en pers uw eigen peren en appels

Op woensdag 25 oktober houdt De Fruithof in Frederiksoord een open fruitpersdag. Tijdens deze dag heeft u de mogelijkheid zelf appels en peren te plukken en te laten persen tot heerlijk vers sap. Bijzonder aan deze dag is dat er gebruik wordt gemaakt van de ouderwetse sappers. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het sapproces stap voor stap te volgen. Op De Fruithof vindt u ruim 800 hoogstamfruitbomen, verdeeld in maar liefst 550 verschillende soorten.

Elke soort heeft zijn eigen unieke smaak en geur. Zo kun je niet alleen de appels en peren plukken en proeven, maar ook de verschillende smaken vergelijken. Wil je de appels en peren mee naar huis nemen? Welke kan! Je koopt ze voor slechts 30 cent per kilo om thuis bijvoorbeeld saus of taart te maken.

Frederiksoord – De Fruithof, wo 10.00-16.00 uur, gratis

Ga op reis met Vincent van Gogh en je grootouders

Wilt u tijdens de herfstvakantie op reis met de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh? Vergeet je grootouders niet mee te nemen, en uiteraard zijn ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren welkom. Bij het Drents Museum stap je in de trein met Vincent van Gogh. Je kijkt door zijn ogen naar het Drentse landschap en maakt kennis met zijn inspiratiebronnen en tijdgenoten. Ook leer je schildermuziek maken in een ICO-workshop. In het middeleeuwse Klooster van het Drentse Archief kun je met een 3D-pen je eigen kunstwerk maken. Hoe reisde Vincent eigenlijk door Drenthe? Ontdek het in de brieven die hij tijdens zijn reis door Drenthe aan zijn broer Theo schreef. Tenslotte schrijf je, net als Vincent, een brief waarin je het Drentse landschap tekent en/of beschrijft. Die brief kun je echt versturen, je krijgt dan een postzegel van Het Drentse Landschap. Als je dit doet, maak je ook nog eens kans op een mooie prijs.

De opa- en omadagen zijn van 24 t/m 26 oktober in het Drents Museum.

Assen – Drents Museum, di t/m do, 9,50 euro (kinderen van 6 t/m 12 jaar 2,50 euro), Museumkaart / Vrienden van het Drents Museum of Archief / Beschermers van het Drentse Landschap: € 6,50

Het jaarlijkse Oktoberfest is terug

Het is weer zover. Het jaarlijkse Oktoberfest komt op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober naar de Suikerfabriek in Groningen. Iedereen is uitgenodigd om te komen, maar uiteraard in lederhosen en dirndls.

Het Oktoberfest Groningen belooft een avond vol plezier, muziek en traditionele Duitse gezelligheid. Met livemuziek van Otto Wunderbar, Immer Hansi, Wir sind Spitze en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils op deze unieke avond. Voor meer informatie zie deoktoberfeesten.nl.

Groningen – De Wolkenfabriek (Oude Suikerfabriek) vr en za 20.00 – 14.00 uur, 28,50 euro

Jobine Siekman komt met een nieuwe concertreeks

Wegens het succes van de Absoluut (gek op) Bach concertserie Groningse celliste Jobine Siekman treedt komend seizoen weer drie keer op in de Lutherse Kerk in Groningen. De componist in focus voor seizoen 23/24 is door het publiek gekozen: Brahms.

Er bestaat geen muziek van Brahms voor cello solo, maar gelukkig heeft hij allerlei kamermuziek geschreven waarin de cello een mooie rol speelt. Het belooft dan ook een interessante en gevarieerde serie te worden, uitgevoerd door Groningse en internationale talenten. Op 29 oktober zijn Coraline Groen (viool), Sofie van der Schalie (altviool) en Rik Kuppen (piano) te gast en op 3 februari treedt het Delphine Trio op samen met zangeres Marijke Beute. Tenslotte zal een nieuw ensemble, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Jobine & Friends, voor die bezetting op 1 juni het strijksextet in Bes en andere werken spelen.

Groningen – Lutherse Kerk, zo 15.00-17.00 uur, 25 euro (kinderen t/m 18 jaar 20 euro), passe-partout voor alle drie de concerten €60

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *