De Volksbank zet nieuwe bestuurder op antiwitwasbeleid

[ad_1]

Per 1 november zal de Volksbank de nieuwe functie van Chief Financial Economic Crime Officer (CFECO) in haar directiecomité creëren. Het werving- en selectieproces voor de functie is inmiddels gestart. Maar de bank houdt er rekening mee dat er vanaf volgende maand nog geen kandidaat is gevonden. CEO Martijn Gribnau zal de taken op zich nemen totdat de vacature is vervuld.

In augustus werd bekend dat de Volksbank niet genoeg doet om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme tegen te gaan. Ook De Nederlandsche Bank (DNB) maakte bekend een boete te willen opleggen. Hoe hoog de boete zal zijn, is nog niet duidelijk. De toezichthouder heeft de Volksbank tot 1 april de tijd gegeven om haar werkwijze te verbeteren.

Volgens de bank is tot het vertrek van De Jongh ‘in goed overleg’ besloten. Zij blijft tot 1 mei volgend jaar als adviseur verbonden aan de Volksbank. Met haar vertrek komt de functie van transformatiedirecteur (CTO), een functie die als voornaamste taak heeft de groep wendbaarder te maken, te vervallen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *