Werk- en celstraf voor man die ex in Wolvega stalkte en haar broer aanreed

[ad_1]

De rechtbank heeft een 62-jarige man uit Wapserveen veroordeeld tot 120 uur taakstraf, omdat hij onder meer zijn ex in Wolvega zes weken lang stalkte.

De rechtbank legde tevens een gevangenisstraf op van 137 dagen, waarvan 120 voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De man zat al zeventien dagen in voorlopige hechtenis.

Pas als hij zich niet aan de voorwaarden houdt of een ander strafbaar feit begaat, hoeft hij weer de gevangenis in. Ook legde de rechtbank opnieuw een contact- en locatieverbod op.

Hij viel de vrouw tussen 2 januari en 13 februari meerdere keren aan door berichten te sturen, te telefoneren en in de buurt van de woning van de vrouw of haar familie te zijn. Ook reed hij op 22 april met zijn auto tegen de broer van de vrouw aan.

Andere kwalificerende feiten

De officier van justitie had naast 240 uur taakstraf een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist en ook aangedrongen op een contact- en locatieverbod. Dat de rechtbank voor een lagere straf heeft gekozen, komt doordat de rechtbank twee feiten verschillend heeft geclassificeerd.

Niet opgeladen

De rechtbank achtte niet bewezen dat de Wapservener zijn ex onder bedreiging met geweld had gedwongen 6.000 euro te betalen – voor de vermeende huur van een camper. Er was een poging daartoe, maar die werd niet ten laste gelegd.

De rechtbank kwalificeerde de aanrijding van de broer als mishandeling en niet – zoals het Openbaar Ministerie deed – als poging tot ernstige mishandeling.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *