PSV draw again in the Champions League against RC Lens (1-1)

PSV heeft dit seizoen nog steeds niet gewonnen in de Champions League. De Eindhovenaren kwamen bij RC Lens in Frankrijk niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Met twee punten staat de ploeg van Peter Bosz onderaan in groep B en zal over twee weken een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Lens nodig hebben om een ​​kans te maken op het bereiken van de volgende ronde.

PSV wacht bijna acht jaar op een overwinning in de hoofdfase van de Champions League. Hun laatste overwinning was in december 2015 toen ze CSKA Moskou met 2-1 versloegen. De club uit Brabant had hierna zeventien wedstrijden en won er nog geen één.

Met negen overtuigende zeges op rij en een doelsaldo van 30-3 heeft PSV zich in de Eredivisie weinig zorgen hoeven te maken. Maar ze hebben hun talenten niet kunnen laten zien in de Champions League. Tegen het sterke Arsenal (4-0) was het begrijpelijk, maar na de 2-2 tegen Sevilla (dertiende in Spanje) had PSV het ook moeilijk tegen Lens (vijftiende in Frankrijk).

PSV werd in de openingsfase in het Bollaert-Delelis-stadion teruggeplaatst. De kant van Bosz maakte een nerveuze en ongemakkelijke indruk. PSV bleef tot halverwege de eerste helft beperkt tot het tegenhouden van de felle en fysieke Lens en wist daarna pas betekenisvol balbezit te verwerven.

Hirving Lozano, die inviel voor de geblesseerde Noa Lang, zorgde in de 27e minuut voor het eerste gevaar en was bijna succesvol. De Mexicaan sneed vanaf links naar binnen en raakte de paal. Dat was de enige kans van de helft, want Lens creëerde niets.

Het initiatief aan het begin van de tweede helft kwam van PSV. Lozano had de eerste keer geen geluk, maar Johan Bakayoko later wel. De Belg verraste doelman Brice Samba in de 54e minuut met een plaatsschot in de linkerhoek (0-1).

PSV gaf relatief snel de controle uit handen. Centrumverdediger Andre Ramalho laat halverwege de tweede helft Elye Wahi voor zich komen en de spits schoot de bal langs Walter Benitez (1-1).

In een hectisch einde van de wedstrijd gingen beide partijen op zoek naar de winnaar, maar die kwam niet.