Man uit Achtkarspelen langer vast in groot onderzoek naar drugshandel, vuurwerkhandel en witwassen

[ad_1]

Een dertigjarige man uit Achtkarspelen blijft negentig dagen langer vastzitten als verdachte van soft- en harddrugshandel, vuurwerkhandel en witwassen in Noord-Nederland.

Naast de man uit Achtkarspelen worden nog twee mannen uit de gemeente Eemsdelta en één uit Groningen verdacht. Drie van hen zitten nog negentig dagen vast en één nog eens dertig dagen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Veel informatie wordt niet gedeeld omdat ‘er beperkingen gelden voor de vier mannen’.

“Naast de vier verdachten zijn er nog meer mensen aangehouden”, meldt het Openbaar Ministerie. ‘Deze mensen hebben ook de status van verdachte, maar zitten niet in hechtenis. De arrestaties vonden op verschillende locaties plaats.’

Invallen

De vier werden, samen met zes anderen, op 10 oktober gearresteerd in verband met deze zaken. De zes anderen zijn nog steeds verdacht, maar zitten niet meer vast. Op 10 oktober deed de politie een inval in bedrijfsloodsen en woningen in Drenthe, Fryslân en Groningen. Bij de invallen werd een werkend drugslaboratorium aangetroffen, zwaar professioneel vuurwerk en chemicaliën bestemd voor de productie van synthetische drugs. De politie trof ook verschillende soorten drugs aan, waaronder cocaïne en hennep, en nam voertuigen en andere waardevolle spullen in beslag. Eén van de locaties waar een inval heeft plaatsgevonden is in Bovensmilde in Drenthe.

Het Openbaar Ministerie sluit meer aanhoudingen niet uit.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *