Jongeren van Jongerencentrum Chill-inn laten senioren uit Beilen genieten van pannenkoeken met stroop: ‘De mensen gingen echt in gesprek met elkaar’

[ad_1]

Een groep van vijftien ouderen uit Beilen werd donderdagochtend in de watten gelegd in het Chill-in Jeugdcentrum. Jongeren tussen de 14 en 16 jaar bakten graag grote hoeveelheden van de oer-Hollandse lekkernij. En dat werd gewaardeerd.

“We kunnen wel zeggen dat het een groot succes is”, zegt Willemijn Barth. De jongerenwerker van Welzijnswerk Midden-Drenthe had het de afgelopen week moeilijk, omdat de inschrijvingen nog niet goed liepen. “Vorige week wilden we het bijna afzeggen, omdat we nog maar drie inschrijvingen hadden. Maar toen ging het opeens goed”, vertelt een blije Barth. “Het was heel succesvol, hier krijgen we energie van.”

Het regent pannenkoeken

Deze maand is het ‘Maand van de Ontmoeting’, ook in de gemeente Midden-Drenthe. Eén van de activiteiten deze maand was ‘Het regent pannenkoeken!’ bij het Chill-in Jeugdcentrum. De activiteit is het resultaat van een samenwerking tussen Welzijnswerk Midden-Drenthe en het jongerencentrum en werd mogelijk gemaakt door Jeugd aan Zet en Een tegen Eenzaamheid.

Ouderen konden zich inschrijven voor de activiteit en de jongeren van het jongerencentrum waren verantwoordelijk voor het bakken en serveren van pannenkoeken. En dat deden de jongeren met verve, vertelt Barth. “Iedereen werd beleefd aangesproken met ‘jij’. Het was mooi om te zien hoe enthousiast de jeugd er mee aan de slag ging. Dat maakte mij blij.” En dat geldt ook voor de aanwezige ouderen. “Ze waren allemaal aangenaam verrast. Ze wisten natuurlijk niet wat ze konden verwachten. Maar ze werden heel beleefd bediend.”

In gesprek

Ook het doel om samen pannenkoeken te eten lijkt bereikt, want er werd flink gekletst in het jeugdcentrum. Barth: “De ouderen kwamen pannenkoeken eten en een praatje maken. En dat gebeurde. Ze namen echt de tijd voor elkaar en raakten aan de praat. En dat was ook de bedoeling, want wij organiseerden het in het kader van de vergadermaand. Het is mooi om te zien dat het lukt.”

Het samen eten beviel zo goed dat de groep al met een idee voor een vervolg kwam. “Eén meneer vond het zo lekker dat hij voorstelde om allemaal een keertje chowder te gaan eten. En dat lijkt ons een heel leuk idee. Misschien voegen we er bingo of muziek aan toe, maar daar zullen we allemaal nog eens over moeten nadenken.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *