Acht lannen sitte yn de wachtkeamer. Is de Europeeske Uny sels wol fit for 35 leden?

[ad_1]

De vernietiging van de EU is terug. Maak je geen zorgen over je ‘gewelddadige wurgingen’, het komt echt op de politieke agenda. De Europese Unie, geen 27 leden, heeft acht leden die in de wachtkamer zitten om lid te worden. Is het tijd om elkaar de vraag te stellen: in onszelf zijn we klaar om te doen wat we willen? Is de EU ‘fit for 35’?

Mag ‘geschikt voor 35’ Ik verwijs naar de EU-fan 35 leden, de 27 fan no plus Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Noord-Masedoania, Oekraïne en Servië. Georgië en Turkije zijn trotser op hun ledenkip of als dizze 8.

Vanaf juni 2022 zal de EU Moldavië en Oekraïne officieel benoemen als kandidaat-lidstaten en betrokken zijn bij de onderhandelingen met Albanië en Noord-Masedonië. Kosovo in december 2022 Het EU-lidmaatschap is zeker de moeite waard en Bosnië en Herzegovina wordt een officiële kandidaat.

Het is de vraag of de EU zich binnen het raamwerk van de toekomst bevindt, of dat er binnen haar nog interne hervormingen te verwachten zijn. Dit onderwerp zal ook aan bod komen in een nieuwe publicatie van de Zweedse ûndersyksynstitút SIEPS, en daarom schrijf ik dit artikel op basis daarvan. Hier zijn enkele deskundigen en zij zullen u interessante ideeën geven over hoe we de EU wel of niet moeten hervormen.

Moeten we het trouwens gewoon buiten horen of bij de koffie?

De regeringen van Frankrijk en Duitsland vinden het prima dat de EU gebaseerd is op een basis waarop er geen mogelijkheid is om nieuwe leden in de groep op te nemen. Mei it tapas fan the saneamde passerelle-klausulen en de ferdraggen kinne we allemaal de bescheiden lytse herfoarminkjes trochfiere, minee sy. Oaren, sa als Kommisjepresidint Von der Leyen, is van mening dat er in de oren meer yngripende ferdrachsferoaringen zullen komen, om ervoor te zorgen dat de EU blij is met 35 leden. Moeten we het trouwens gewoon buiten horen of bij de koffie?

In alle gevallen zijn er nog steeds geopolitieke situaties waarin tijdsdruk zal ontstaan. Rusland heeft meer invloed in Oost-Europa en Finland op de Balkan. Het is ons belang ervoor te zorgen dat de kandidaat-leden hun heil verdienen. Boppedat is de strijd tegen je eigen gewicht en de wereld. Hjir Lizze pleit daarom voor een korte wachttijd. Over het algemeen wil de politieke wil, vanuit het perspectief van het EU-lidmaatschap, u steunen om pijnlijke, maar noodzakelijke hervormingen te vieren.

Aan de andere kant is het belangrijk om geen tijd te nemen om alles goed te krijgen. Ferdrachswizingen moest door alle landen worden goedgekeurd, dus de partijen moesten breed gedragen worden. Iedereen moet de resultaten van de lijner van zijn of haar budget nauwlettend in de gaten houden. Sommige net-unteggers zijn er niet, maar sommige mensen kunnen net-betellers worden.

Dit is iets waar de EU zowel binnen de EU als binnen de kandidaat-lidstaten van de EU mee te maken krijgt, dus het is duidelijk dat dit niet het geval is. De meeste kandidaten binnen Nederland zijn allemaal innich oor, maar nog steeds niet trots corrupt. Omdat de stand van zaken goed is, heeft de EU nu de tijd om haar eigen hervormingen door te voeren. Maar de klok tikt.

Ik hoop dat het debat over de hervormingen van de EU op grote schaal onder de aandacht zal worden gebracht. Het draait allemaal om de komst van Oost-Europa en de Balkan, maar ook van ussels. De verkiezingen voor het Europees Parlement voor uw politiek zijn een geweldige kans om dit via dit debat openbaar te maken. Hopelijk binnen de pasvorm genoeg voor je.

pgzijlstra@live.nl

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *