Danny Noppert maakt indruk op EK, Raymond van Barneveld kansloos tegen wereldkampioen: ‘Dat doet pijn’ | Sport

[ad_1]

Europees kampioenschap dartsRaymond van Barneveld kon op het EK Darts niet verrassen tegen regerend wereldkampioen Michael Smith. Barney verloor met 6-1 in de eerste ronde. Danny Noppert bereikte wel de tweede ronde. De bevriezing berekende een torenhoog gemiddelde van 106,09, zijn op een na hoogste gemiddelde ooit belangrijkeindigde met UK Open-winnaar Andrew Gilding: 6-0.

Van Barneveld werd bij de loting voor de eerste ronde van het EK gekoppeld aan de wereldkampioen: Michael Smith. Pestkop had zeker niet zijn beste spel nodig om de vijfvoudig wereldkampioen te verslaan. Van Barneveld werd in de heenwedstrijd meteen gebroken en de Nederlander keerde nooit meer terug in de wedstrijd. Smith boekte uiteindelijk een makkelijke 6-1 overwinning met een gemiddelde van 98,80. Van Barneveld overtuigde bepaald niet met een gemiddelde van 90,17.

,,Geen kans? Nou, ik voelde me goed”, aldus Van Barneveld Viaplay. “Ik ging het podium op en voelde me goed, maar het valt niet en het valt wel op het inwerpbord. Je staat hier drie uur te gooien: 140, 180, 140, je voelt je gek, je voelt je geweldig en je kunt start, maar het was niet goed genoeg en hij miste niet veel. Dus: verdiende winnaar Michael Smith, klaar.”

De nederlaag deed pijn, erkende Van Barneveld: ‘Je wordt gewoon gekwetst. De wereldkampioen laat zien hoe ver je bent gekomen. En zo ver is het nog niet. De pijlen? Het is zoeken, zoeken, zoeken. Je reist, je doet dingen, je probeert alles om het goed te krijgen en het klopt niet. Maar we moeten niet vergeten dat hij de wereldkampioen is. Hij zet je hier even aan de kant en dat doet pijn. Deze heb ik nodig plek gaan geven.”

Lees ook
‘Kroonprins van het darten’ Gian van Veen (21): ‘Ze zeiden: je moet Van Gerwen ooit onttronen’

Nopperts tegenstander Gilding verraste eerder dit jaar door Michael van Gerwen te verslaan in de finale van de UK Open en tegen alle verwachtingen in de UK Open te winnen. Tegen Noppert zat er nooit een verrassing in de lucht. De Nederlander toonde spierkracht door een gemiddelde van ruim boven de honderd (106,09) en een afwerkingspercentage van 75 procent te noteren en geen enkele leg af te staan: 6-0. Het hoogtepunt was een 138 finish.

“Dit was echt goed. Ik wens Andrew geen 6-0 omdat hij een aardige man is, maar het is goed voor mijn eigen gevoel”, zei Noppert na afloop bij Viaplay. “Vanaf die 138 finish had ik het gevoel dat ik alles ging raken”, zei hij De bevriezingdie vorig jaar bij de Players Championship Finals tegen Simon Whitlock alleen een hoger gemiddelde neerzette dan vanavond bij a belangrijk.

Danny Noppert wint de eerste ronde van het Europees Dartskampioenschap 2023
Danny Noppert wint de eerste ronde van het Europees Dartskampioenschap 2023 © PDC Europa / Jonas Hunold

Vrijdag komen nog drie landgenoten in actie: Gian van Veen (tegen Damon Heta), Dirk van Duijvenbode (tegen James Wade) en Michael van Gerwen (tegen Madars Razma).

Programma/uitslagen – Eerste ronde (Best of 11)

Donderdag 26 oktober:
Danny Noppert -Andrew Vergulden 6-0
Nathan Aspinall-Ryan Searle 6-3
Dave Chisnall-Chris Dobey 2-6
Rob Cross – Dimitri Van den Bergh 6-2
Gerwyn Prijs-Kane Barry 6-1
Peter Wright-Gabriël Clemens 6-5
Michaël Smit – Raymond van Barneveld 6-1
Martin Schindler-Stephen Bunting 1-6

Vrijdag 27 oktober:
Damon Heta – Gian van Veen
Krzysztof Ratajski-Joe Cullen
Josh Rock-Daryl Gurney
Jonny Clayton-José de Sousa
Dirk van Duijvenbode -James Wade
Luke Humphries-Brendan Dolan
Michaël van Gerwen – Madars Razma
Ricardo Pietreczko-Ross Smith

Dartkalender 2023
Bekijk hier volledige dartkalender voor dit jaar.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *