Grote wielerploegen praten over ‘Super League’ voor meer bestaanszekerheid | Sport

[ad_1]

Een aantal grote wielerploegen in Europa praten over plannen om een ​​nieuwe wielercompetitie op te zetten, een zogenaamde Super League. Eén van die teams is volgens persbureau Reuters het succesvolle Nederlandse Team Jumbo-Visma. Het doel is om meer sociale zekerheid te creëren voor de teams, die nu vooral afhankelijk zijn van sponsorinkomsten.

Reuters baseert het nieuws op anonieme bronnen. Ze meldden dat een accountantskantoor onderzoek doet naar de interesse van investeerders. Eén van de partijen die geïnteresseerd zou zijn is CVC Partners, voormalig eigenaar van de Formule 1.

Met de nieuwe wielercompetitie, waarin bestaande wedstrijden kunnen worden opgenomen, willen de teams ook geld verdienen aan de opbrengsten van wielerevenementen. In de huidige opzet gaat dit geld vooral naar organisaties van de belangrijkste wielerwedstrijden, zoals de Tour de France, Giro d’Italia en de Vuelta.

Directeur Richard Plugge wil tegenover Reuters niet bevestigen dat hij betrokken was bij de gesprekken, maar zei wel dat “de wielersport een slapende reus is die een verbeterd businessmodel verdient.” De enige manier waarop de topploegen in de wielersport dat kunnen bereiken is door samenwerking.”

Jumbo-Visma maakte woensdag bekend dat het de sponsoring voor de komende jaren heeft afgerond. Plugge, die als hoofdsponsor afscheid moet nemen van supermarktketen Jumbo, wilde nog niet zeggen wie de nieuwe sponsor is. “Dit gaan we doen tijdens de teampresentatie op 21 december”, zegt de teambaas tegen de NOS.

Bekijk hier al onze fietsvideo’s

Luister hier naar al onze fietspodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *