Aandacht voor cijfers Air France-KLM en Signify op Damrak

[ad_1]

Verlichtingsbedrijf Signify kreeg afgelopen kwartaal opnieuw te maken met een dalende omzet. Het bedrijf kampte vooral met een zwakke markt in China, waar de kwakkelende economie en de vastgoedcrisis consumenten voorzichtiger maken met hun uitgaven. Mede daardoor daalde de winst met ruim een ​​kwart naar 83 miljoen euro.

AEX-fonds Universal Music Group (UMG) maakte donderdag na sluitingstijd al cijfers bekend. Het muzieklabel verdiende afgelopen kwartaal goed aan artiesten als Taylor Swift en de Koreaanse boyband SEVENTEEN en zag de omzet en winst stijgen. De omzet uit muziekdownloads daalde wel. Dit gold ook voor de opbrengsten uit muzieklicenties.

Amazon en Intel

Beleggers verwerken ook de resultaten van webwinkelgroep Amazon en chipmaker Intel. Beide bedrijven presteerden het afgelopen kwartaal beter dan verwacht en zagen hun aandelenkoersen stijgen in de zogenaamde nabeurshandel op Wall Street. Op het Damrak kunnen de Nederlandse chipbedrijven ASML, Besi en ASMI profiteren van het goed ontvangen kwartaalrapport van Intel.

De AEX-index gaat een hogere start tegemoet en ook de andere Europese beurzen lijken in het groen te openen. De Aziatische aandelenmarkten herstelden zich vrijdag ondanks verliezen op Wall Street. Vooral de tech- en chipbedrijven lieten herstel zien dankzij de sterke resultaten van Amazon en Intel. De Nikkei in Tokio sloot 1,3 procent hoger en de beurs in Hong Kong klom 2,1 procent.

GeoJunxion

Op het Damrak maakte kaartspecialist GeoJunxion bekend al zijn activiteiten te verkopen aan Road Runner. De aandelen worden verkocht voor 1,10 euro per stuk. Met de deal is een bedrag van ongeveer 4,7 miljoen euro gemoeid. Road Runner is eigendom van twee aandeelhouders van GeoJunxion, Parkland Resources en Magnus I. Na de verkoop, die waarschijnlijk in januari wordt afgerond, verdwijnt GeoJunxion van de Amsterdamse beurs.

De euro was 1,0562 dollar waard, tegen 1,0532 dollar de dag ervoor. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent meer, op $84,67. Brentolie werd ook 1,8 procent duurder, op $89,51 per vat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *