Open House Day attracts more than 55,000 home seekers

[ad_1]

Zo’n 55.000 geïnteresseerde woningzoekenden namen zaterdag deel aan de Open Huizen Dag. Dat maakte makelaarskantoor NVM bekend. In totaal konden tussen 11.00 en 15.00 uur zo’n 9.000 deelnemende huizen bezocht worden zonder afspraak.

Twee keer per jaar vindt de Open Huizen Dag plaats. Aan de aprileditie deden ongeveer 13.600 koopwoningen mee. Dit was aanzienlijk meer dan bij het vorige evenement. In april kwamen ruim 66.000 bezoekers, 11.000 meer dan de vorige keer.

Volgens de NVM waren er dit keer minder woningen te bezichtigen dan in april, omdat de woningmarkt nu krapper is dan een half jaar geleden. “Het aanbod is echter heel divers en goed verspreid over het land”, zegt Chris van Zantwijk van het makelaarskantoor.

De vraagprijzen varieerden van € 135.000,- tot € 3.650.000,-. Met piekwaarden van ruim 50 consumenten per woning was het volgens NVM een zeer geslaagde dag.

Afgelopen zomer begonnen de prijzen op de krappe huizenmarkt te dalen. Dat maakte het iets minder lastig om een ​​huis te kopen, vooral voor starters. Afgelopen zomer meldde De Hypotheekshop op basis van NVM-cijfers dat de huizenprijzen stabiliseerden. Dit kan te wijten zijn aan de krappe markt in combinatie met het toegenomen vertrouwen van kopers in de markt. Ondertussen stijgen de huizenprijzen weer licht, ondanks de stijgende hypotheekrente.

Uit onderzoek van de NVM bleek dat afgelopen najaar 35% van de deelnemende woningen vier weken later verkocht was. Van de woningen die niet meededen, werd in dezelfde periode 29% verkocht, schrijft de vastgoedvereniging op haar website.

De volgende NVM Open Huizen Dag staat gepland op zaterdag 6 april 2024.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *