Over €100,000 raised for Rotterdam shooting victims

[ad_1]

De inzamelingsactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen bij de schietpartij in Rotterdam heeft al ruim 100.000 euro opgeleverd. Zondag om 16.30 uur stond de teller van de campagne op 107.124 euro.

Er zijn inmiddels ruim 5.600 donaties ontvangen via de GoFundMe website.

Zaterdagmiddag laat was het streefbedrag van 60.000 euro al bereikt. De campagne was een dag eerder gelanceerd door een bekende van de familie. Volgens de inzamelingsacties gaat het geld rechtstreeks naar de familie, ook om de begrafenis van de slachtoffers te betalen.

Verder heeft de gemeente Rotterdam een ​​digitaal condoleanceregister geopend voor de drie slachtoffers van de schietpartij donderdag in de havenstad. Dit gebeurde na uitgebreid overleg en met instemming van de nabestaanden, aldus een woordvoerder. Zaterdagavond waren er al tientallen berichten achtergelaten.

“Donderdag 28 september: een pikzwarte dag in Rotterdam. Die middag kwamen drie Rotterdammers om het leven: Marlous en haar dochter Romy en huisarts Jurgen. Rotterdammers, maar ook mensen van buiten de stad, willen graag hun medeleven betuigen, ’ staat in de begeleidende tekst van het condoleanceregister. “Hier kun je een woord van troost en bemoediging schrijven voor iedereen die van ze houdt.”

In buurtcentrum de Looiershof, recht tegenover de woning waar de doodgeschoten moeder en dochter woonden aan het Heiman Dullaertplein, werd vrijdagmiddag al een condoleanceregister geopend voor de drie slachtoffers. Volgens de gemeentewoordvoerder is er “een constante aanloop van mensen”. Het centrum, dat iedere dag geopend is van 9.00 tot 17.00 uur, biedt ook op vaste tijden mentale hulp. Het condoleanceregister blijft tot volgende week woensdag 17.00 uur staan.

Ook het gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid, waar de neergeschoten Jurgen Damen werkte, heeft voor hem een ​​eigen condoleanceregister geopend.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *