RKC goalkeeper Etienne Vaessen returns home after on-field collapse

[ad_1]

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen heeft het ziekenhuis verlaten nadat hij zaterdag tijdens een wedstrijd tegen Ajax op het veld in elkaar zakte, bevestigt RKC-aanvoerder Michiel Kramer aan de NOS. Hij herstelt thuis.

“Er waren geen zichtbare bloedingen of andere ernstige zaken”, vertelde Kramer zondagavond aan de omroep. “Ik denk dat hij een redelijke nacht heeft gehad en in de middag naar huis is gegaan, dus dit zijn allemaal positieve berichten. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat het goed met hem gaat.”

Vaessen bleef bewusteloos en roerloos op de grond liggen na een botsing met Ajacied Brian Brobbey. De spelers en supporters op de tribunes keken hoe het medische team hem reanimeerde. De wedstrijd werd aanvankelijk opgeschort en vervolgens gestopt met nog vijf minuten op de klok.

Kramer vertelde de NOS dat hij al snel doorhad dat er iets mis was toen Vaessen niet opstond. “Je hoopt dat je zulke momenten nooit meemaakt op het veld”, zei hij. “Wij kennen het verhaal van Nouri en Eriksen. Je hebt dat in je achterhoofd en je hoopt dat nooit mee te maken.”

“In eerste instantie ben je erg geschrokken omdat je ziet dat hij bewusteloos is”, aldus Kramer. “Dan zie je onze dokter reanimatie doen. En dan ben je bang. Je denkt aan een hartstilstand of nog erger. Het was een hele schok. Maar achteraf hoorde ik dat dit het nieuwe protocol is sinds de zaak van Nouri.”

Volgens Kramer kwam Vaessen in ieder geval snel weer bij bewustzijn. “Het was buitengewoon beangstigend en behoorlijk bizar wat er gebeurde.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *