New round of Covid vaccinations starting today

[ad_1]

De nieuwste ronde van Covid-19-vaccinaties voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door het coronavirus en voor zorgverleners met direct patiëntencontact gaat vandaag van start. De GGD zal de prik toedienen met het meest beschikbare vaccin: het XBB-vaccin. Volgens het gezondheidsinstituut Rijkswaterstaathet “biedt de best beschikbare bescherming tegen de huidige varianten van het coronavirus.”

Deze vaccinatieronde is voor mensen ouder dan 60 jaar, mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor een griepprik, zwangere vrouwen, gezondheidswerkers en iedereen die zich wil laten vaccineren, bijvoorbeeld om een ​​kwetsbare groep te beschermen. familielid of omdat hun arts hen dat adviseerde.

Mensen van 60 jaar en ouder ontvingen een brief voor de prik van het RIVM. Alle anderen kunnen via deze weg een afspraak maken website vanaf half oktober. U kunt tot eind december een afspraak maken. De prik blijft beschikbaar voor zwangere vrouwen en mensen met een hoog medisch risico die door een arts zijn doorverwezen.

“Het coronavirus is er nog steeds en kan weer opleven. Daarom is de Covid-19-prik belangrijk voor mensen die een groter risico lopen om ernstig ziek te worden door het virus. Het prikje herstelt hun bescherming tegen ziekenhuisopname en verkleint de kans om ernstig ziek te worden of te overlijden aan corona”, aldus het RIVM.

Volgens de gezondheidsdienst is het op dit moment niet nodig om iedereen in Nederland te vaccineren tegen Covid-19, omdat de bevolking door eerdere vaccinaties en besmettingen nog steeds een brede bescherming heeft tegen het virus. Ook van de momenteel dominante Omikron-variant zijn mensen niet erg ziek.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *