Police chase from Belgium ends with flat tire in Amsterdam

[ad_1]

Een lange politieachtervolging vanuit België eindigde maandagavond in Amsterdam toen de derde gestolen auto van de verdachte een lekke band kreeg op de Ariane Nozemanstraat in Nieuw-West. De man liet de auto achter en vluchtte te voet, waarbij hij de politie ontweek. Voor zover bekend is hij nog voortvluchtig, meldt AT5.

Nederlandse agenten namen het over van hun Belgische collega’s en begonnen de man te achtervolgen toen hij in een gestolen auto de Nederlandse grens overstak, zegt een woordvoerder van de nationale politie tegen de Amsterdamse omroep. De verdachte heeft dat voertuig in Geldermalsen gedumpt en een andere auto gekaapt. Hij reed met dat voertuig richting Amsterdam.

In de Nederlandse hoofdstad wisselde de verdachte opnieuw van auto, waardoor een andere automobilist werd gekaapt. Hij reed met de derde gestolen auto door West en Nieuw-Wewst, in een poging de politie kwijt te raken. Hij kwam in botsing met meerdere geparkeerde voertuigen.

Op foto’s van het voertuig is ook een gat in de voorruit te zien. Een getuige vertelde AT5 dat de verdachte dat kreeg door door gesloten slagbomen bij de brug aan de Zeilstraat te crashen.

“Ik liep de Albert Heijn uit aan de Zeijlstraat en zag hem racen vanaf de Amstelveenseweg. De brug was al gesloten en hij versnelde alleen maar. Iedereen was geschokt. Hij had echt mensen kunnen vermoorden.”

De achtervolging eindigde met een lekke band op de Ariane Nozemanstraat. De verdachte vluchtte te voet. De politie zocht naar hem en zette ook twee helikopters in, maar hij was nergens te bekennen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *