Air France-KLM buys 19.9% shares in struggling competitor SAS

[ad_1]

Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de vliegende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. De

SAS heeft onlangs aangekondigd dat het verschillende aanbiedingen van potentiële investeerders in overweging neemt. Het bedrijf kampt met financiële problemen en is verwikkeld in een Chapter 11-procedure voor faillissementsbescherming in de Verenigde Staten.

De Deense regering heeft ook geld in de SAS gestoken. Samen met Air France-KLM en de investeerders gaat het om een ​​totaalbedrag van bijna 1,2 miljard dollar. Air France-KLM zal 144,5 miljoen van dit bedrag betalen.

Ook Air France-KLM gaat een samenwerking aan met SAS om haar positie op de Scandinavische markt te versterken. CEO Ben Smith van de Frans-Nederlandse groep sprak over een belangrijke dag voor SAS en Air France-KLM en zei blij te zijn deel uit te maken van het door het bestuur van SAS geselecteerde financieringsconsortium.

SAS werd zwaar getroffen door de coronapandemie en gaat gebukt onder torenhoge schulden. De autoriteiten, waaronder de Europese Commissie en rechtbanken in de Verenigde Staten en Zweden, moeten de kapitaalinjectie nog goedkeuren.

Castlelake zal dan een belang van ongeveer 32 procent in SAS nemen en Lind Invest zal 8,6 procent bezitten. De Deense staat bezit 26 procent van het bedrijf.

SAS-voorzitter Carsten Dilling zei dat dit een essentiële stap was in het transformatieproces van het bedrijf. De beursnotering van SAS in Stockholm zal worden geschrapt, aldus Dilling.

SAS, opgericht in 1964, zal zich ook terugtrekken uit de Star Alliance-luchtvaartmaatschappij en zich uiteindelijk aansluiten bij SkyTeam, waarvan Air France-KLM lid is.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *