Vijf sterren voor het tedere Past lives: de mooiste liefdesfilm van het jaar | ShowbeoordelingNiemand vergeet de eerste kinderliefde en iedereen denkt wel eens na over hoe het leven zou zijn geweest als je elkaar nooit uit het oog was verloren. ‘Wat als…?’ Zeer weinig mensen besluiten om als volwassene die eerste vlam opnieuw te bezoeken om te ontdekken of dat gevoel van toen weer naar boven komt. De prachtig malse Vorige levensnu in de bioscoop, neemt de kijker mee op zo’n ontdekkingsreis.

  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering

  Drama

De Koreaanse Nora en Hae Sung voelen alles als ze elkaar ruim twintig jaar na hun scheiding weer ontmoeten in New York City. Goed om te weten is dat ze als 12-jarig meisje samen met haar ouders haar thuisland (en dus haar kalverliefde) verliet om naar de Verenigde Staten te emigreren. Als dertiger heeft ze niet alleen de westerse cultuur omarmd, maar is ze nu ook getrouwd met de Amerikaan Arthur. De eenzamere Hae Sung bleef altijd in Seoul en heeft op amoureus vlak minder succes.

Tijdens hun hereniging is er genegenheid, verwarring en misschien zelfs een gevoel van liefde. Waarna een volgende en pijnlijker vraag rijst, vooral voor Nora: was het juist om voor Arthur te kiezen? Om de zaken nog ingewikkelder te maken: roept de komst van Hae Sung niet alleen maar gevoelens van heimwee op, omdat hij het symbool is geworden van haar verlaten vaderland?

Zeldzaam

Vorige levens biedt zijn publiek geen gemakkelijke antwoorden. Maar goed ook. De film van Celine Song, zelf een Koreaanse immigrante, legt de liefde op een eerlijke en daardoor complexe manier vast. Om dit te bereiken beschikte ze over uitstekende acteurs die deze cocktail van emoties grotendeels met onzekere, veelzeggende blikken konden overbrengen. Een drama dat zo delicaat is, is zeldzaam.

Regie: Celine Song. Met: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro en Moon Seung-ah


Bekijk hier al onze video’s over de nieuwste films en series:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *