Meer drukte door nieuw zwembad Drachten: aanpassingen Sportlaan, Eikesingel en rotonde Zuiderhogeweg

[ad_1]

Het kruispunt Eikesingel-Sportlaan in Drachten wordt veiliger. Tussen de rijbanen en middengeleiders komt een groene berm en ook zebrapaden zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers gefaseerd kunnen oversteken.

Daarnaast worden bushaltes verplaatst en worden de fietspaden aan de Eikesingel anders gepositioneerd. Met de komst van het nieuwe zwembad De Welle aan de Sportlaan wordt het drukker. Dat maakte het noodzakelijk om de situatie aan te passen. Het zwembad opent in januari 2025 zijn deuren, de bouw is in volle gang.

De Welle krijgt twee aansluitingen op de Sportlaan. Eén voor de toegang tot de parkeerplaats en de toegang tot het zwembad, de tweede voor auto’s en vrachtwagens die naar het zwembad moeten voor bevoorrading, onderhoud en calamiteiten. Aan de Sportlaan komt een apart fietspad. Fietsers delen nu de weg met auto’s.

Nieuwe spiraalrotonde Zuiderhogeweg

De rotonde Zuiderhogeweg wordt een zogenaamde spiraalrotonde om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Dit betekent dat er voor alle zijrichtingen drie rijstroken beschikbaar komen. Dit moet wachtrijen en sluipverkeer door wijken voorkomen.

De handbalclub zag haar veld verdwijnen door de komst van het zwembad, maar leden kunnen nu spelen op de velden van honkbal- en softbalclub Drachten Diamonds. Er wordt gezocht naar een andere locatie voor hondenschool Cunos, die ook gebruik maakte van het handbalveld. Jeu de boulesclub SVP kon op dezelfde locatie blijven, zij het met minder speelvelden en een verplaatst clubgebouw.

Gymnastiek Gomarus

De leerlingen van het Gomarus College doen niet meer aan buitengymnastiek op een apart veld aan de Sportlaan, maar bij atletiekvereniging Impala en korfbalvereniging Drachten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *