Ajax remain winless in their last six games with draw in Athens

Het wachten op een overwinning van Ajax duurt voort, want de Amsterdammers speelden donderdag in Athene met 1-1 gelijk tegen AEK in de UEFA Europa League. Steven Bergwijn zette Ajax vanaf de stip op voorsprong voordat Domegoj Vida gelijk maakte voor de Griekse ploeg.

Maurice Steijn voerde één wijziging door in de ploeg die zaterdag tegenover RKC stond. Silvano Vos werd geschorst na zijn rode kaart tegen Marseille. Benjamin Tahirovic verving hem.

De eerste kans van de wedstrijd viel de laatste tijd voor de man in vorm voor Ajax, Carlos Forbs; de lastige vleugelspeler sneed naar binnen en versloeg een verdediger voordat hij richting doel schoot, wat Cican Stankovic de tweede keer dat hij ernaar vroeg, opmerkte. Brian Brobbey dwong Stankovic in de eerste helft opnieuw tot actie toen hij langs Domegoj Vida sprintte na ontvangst van de bal van Kenneth Taylor.

Ajax kreeg na 27 minuten spelen een penalty toegekend. Orbelin Pineda haalde aanvoerder Steven Bergwijn neer nadat hij in het gat was gelopen dat was ontstaan ​​door Brobbey’s slimme aanvalsrun. Bergwijn nam de penalty en scoorde ondanks dat de AEK-supporters lasers in zijn ogen richtten.

De thuisploeg uit Griekenland kreeg in de 35e minuut hun eerste kans van de wedstrijd. Het schot van Pineda werd door Jay Gorter in het Ajax-doel weggewerkt naar het pad van AEK-vleugelverdediger Djibril Sidibe. De Franse vleugelverdediger kon uit twee Europa League-duels geen twee doelpunten maken, omdat zijn inzet over de lat zeilde.

Het ontbrak Ajax in de tweede helft aan energie. AEK had de eerste aanval toen Mijat Gaćinović naar binnen sneed en Gorter dwong te redden op zijn eerste paal. De thuisploeg maakte na 73 minuten gelijk. Voormalig Eredivisie-speler Nordin Amrabat zette na een korte hoekschop een schitterende voorzet in, die Vida raak kopte.

AEK miste in de 89e minuut een enorme kans om alle drie de punten te pakken. Invaller Jens Jonsson controleerde de bal in het strafschopgebied met het hele doel in het vizier, maar de middenvelder schoot recht op Gorter af.

Ajax staat derde in de poule achter AEK, dat bovenaan staat na de overwinning op Brighton van vorige week, en Olympique Marseille, dat door meer doelpunten een voorsprong heeft op de Amsterdammers. De andere wedstrijd in deze groep eindigde Marseille met 2-2 Brighton.

De ploeg van Steijn speelt zondag thuis tegen AZ Alkmaar. Hun volgende Europa League-wedstrijd is op 22 oktober, uit naar Brighton.