Ajax speelt gelijk tegen AEK Athene in rommelige wedstrijd

Ajax speelde zijn tweede wedstrijd in de Europa League met 1-1 gelijk tegen AEK Athene. Een strafschop van aanvoerder Steven Bergwijn in de eerste helft bracht de Amsterdammers op voorsprong, maar in de tweede helft kopte verdediger Domagoj Vida zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Door het 2-2 gelijkspel tussen Marseille en Brighton staat Ajax samen met de Fransen op de tweede plaats in groep B.

Oud-PSV’er Nourdin Amrabat stond in de basis bij AEK Athene. Ajax moest het zonder de geschorste Silvano Vos doen, de Serviër Benjamin Tahirovic was zijn vervanger. In een wervelend stadion, waar de Ajax-spelers vanaf de tribune continu met laserpointers werden belicht, waren de eerste kansen voor Ajax, met schoten van Carlos Forbs en Brian Brobbey.

Het eerste doelpunt viel na een halfuur spelen, dankzij een strafschop van Steven Bergwijn. De tot dan toe chaotische wedstrijd begon heen en weer te golven, met kansen aan beide kanten tot aan de rust. De tweede helft begon net zo rommelig als de eerste: passes bleven vaak uit, er was nauwelijks sprake van opbouw en de spelers vochten harde duels met elkaar. Ajax had de voorsprong kunnen uitbouwen, onder meer via Forbs en Berghuis, maar de gelijkmaker kwam aan de andere kant, toen een scherpe voorzet binnengekopt werd door de volkomen vrijstaande Vida.

Opnieuw zorgde het doelpunt voor een aantrekkelijkere helft, dit keer vooral met kansen voor de Grieken. Doelman Jay Gorter hield zijn ploeg echter op de been en zorgde ervoor dat Ajax voor de zoveelste keer dit seizoen niet verloor. Zondag spelen de Amsterdammers, momenteel vijftiende in de Eredivisie, tegen AZ, dat later donderdagavond in de Europa League tegen Legia Warschau speelt.