Trump claimt onschendbaarheid om vervolging te voorkomen in proces over inmenging in verkiezingen | Binnenland

[ad_1]

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump beweert dat hij recht heeft op immuniteit tegen de beschuldigingen dat hij heeft geprobeerd zijn verlies bij de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Hij was destijds president en zou dus onschendbaar zijn en dus niet vervolgd mogen worden.

De claim van immuniteit is Trumps eerste inhoudelijke verdediging hiertegen De aanklacht van speciaal aanklager John Smith. De advocaten van de voormalige president zien de immuniteitskwestie als een kwestie die mogelijk bij het Hooggerechtshof terechtkomt. Ze hebben gezegd dat ze waarschijnlijk zullen proberen de rest van de zaak te pauzeren totdat deze is opgelost.

De advocaten probeerden ook tijd te winnen, want het werkte Trump had eerder besloten het proces niet uit te stellen tot na de verkiezingen van volgend jaar. Trump hoopt dan weer president te worden.

Spil van samenzwering

Trump zal op 4 maart voor een jury verschijnen op beschuldiging dat hij het middelpunt was van een samenzwering om de verkiezingen van 2020 te verstoren. Het is een van de vier aanklachten tegen de voormalige president. Intussen voert hij campagne voor zijn herverkiezing. Deze week staat hij terecht in New York een fraudezaak waarbij zijn bedrijf betrokken was.

De zaak in Washington concentreert zich op Trumps laatste maanden als president in de aanloop naar de bloedige bestorming van het Capitool van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden op 6 januari 2021 door duizenden Trump-aanhangers. Ze wilden voorkomen dat de overwinning van president Joe Biden bij de verkiezingen zou worden bevestigd. Velen zijn Trump-aanhangers veroordeeld voor hun deelname aan de bestorming.

Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in de onderstaande playlist:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *