Basketballers van Donar uit Groningen sluiten toch nog positief af in Skopje

Na twee kleine nederlagen wisten de basketballers van Donar donderdagavond een wedstrijd te winnen in Noord-Macedonië. Rabotnicki Skopje werd met 65-62 verslagen.

De overwinning was er eentje voor de statistiek, het leverde de Groningers niets op. Donar ging deze week op bezoek bij Skopje om zich te kwalificeren voor de FIBA ​​Europe Cup, maar na een 73-70 nederlaag tegen Sabah BC uit Azerbeidzjan en een 69-65 nederlaag tegen Rapid Boekarest ging de slotwedstrijd tegen thuisclub Rabotnicki Skopje alleen nog maar over de keizerlijke overwinning. baard. Dat gold ook voor de Macedoniërs, die uiteindelijk alle wedstrijden verloren.

Sterk tweede kwartaal

Toch maakten beide teams er een echte strijd van. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden speelde Donar dit keer een sterk tweede kwart (15-7) en nam daarmee een stevige voorsprong. In het laatste kwart ebde de kracht weg en kwam Skopje nog steeds dichtbij. John Meeks was met zestien punten de topscorer aan de kant van Donar. Ook Theo John speelde een sterke wedstrijd, met onder meer acht rebounds. De noorderlingen kunnen zich vanaf nu volledig richten op de BNXT League, die dinsdag wordt vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Zwolle.