VS hervatten het terugsturen van illegale migranten uit Venezuela

[ad_1]

President Joe Biden wordt geconfronteerd met een historisch aantal illegale grensoverschrijdingen, verergerd door een golf van mensen die de economische en politieke onrust in Venezuela de afgelopen jaren ontvluchten. Honderdduizenden Venezolanen trokken door de verraderlijke jungle die bekend staat als de Darien Gap om de grens tussen de VS en Mexico te bereiken. Volgens een overheidsfunctionaris hadden de gedeporteerde migranten gebruik kunnen en moeten maken van de legale mogelijkheden.

De regering-Biden heeft een programma opgezet voor Venezolanen die zich vanuit het buitenland aanmelden en aanhangers hebben in Amerika. Vorige maand zei Washington dat bijna een half miljoen Venezolanen die eind juli al in het land waren voorlopig niet weg hoeven en een werkvergunning kunnen krijgen.

De ijzige diplomatieke relatie tussen de VS en Venezuela had het voor de VS moeilijk gemaakt om Venezolanen naar hun thuisland te deporteren. De autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land hebben ingestemd met de terugkeer, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *