Ryan Gravenberch schiet Liverpool langs Union Sint-Gillis | Buitenlands voetbal


Mede dankzij een doelpunt van Ryan Gravenberch versloeg Liverpool donderdagavond de Belgische Union Sint-Gillis in groep E van de Europa League. In blessuretijd bepaalde Diogo Jota de eindstand: 2-0.

Gravenberch, afgelopen zomer overgekomen van Bayern München, opende kort voor rust de score. Union-doelman Anthony Moris kwam niet goed voor de dag bij een poging van Trent Alexander-Arnold, waarna de Nederlander binnen kon schieten.

Na ruim een ​​uur spelen had het nog beter gekund voor Gravenberch, maar dit keer tikte Moris de bal van de middenvelder over de lat. Jota was vlak voor tijd succesvol.

Ook de ontmoeting tussen de Engelsen en de Belgen werd gedomineerd door de gebroeders Mac Allister. Wereldkampioen Alexis Mac Allister viel halverwege in bij Liverpool, terwijl broer Kevin vrijwel de hele wedstrijd speelde bij Union Sint-Gillis.

Conferentie Liga

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een club uit de Faeröer een punt gepakt in het Europese clubvoetbal. Kí Klaksvik hield Lille OSC, kampioen van Frankrijk in 2021, op een 0-0 gelijkspel in de Conference League.

KI Klaksvik-spelers in archiefafbeelding.
KI Klaksvik-spelers in archiefafbeelding. © AFP

Kí was het Europese seizoen begonnen in de eerste kwalificatieronde van de Champions League en schakelde de Hongaar Ferencváros uit. Na opnieuw een stunt van de kampioen van de scherenkust, dit keer tegen het Zweedse BK Häcken, bleek het Noorse Molde FK in de derde voorronde te sterk.

Bij de kwalificatie voor de Europa League moest Kí zijn superioriteit in FC Sheriff erkennen, maar was het al verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Conference League. Na een nederlaag bij Slovan Bratislava (2-1) werd Lille donderdagavond succesvol stopgezet.

Conference League-programma

Kijk naar hier het speelschema van het Conference League-seizoen 2023-2024.

Luister hier naar al onze voetbalpodcasts



Bekijk hier al onze voetbalvideo’s

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *