Maurice Steijn woedend over ‘gratis laserbehandeling’ Ajax: ‘Hoop dat dit wordt aangepakt’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Ajax-spelers werden geraakt door laserstralen in de OPAP Arena van AEK Athene. “Ik hoop dat dit wordt aangepakt”, mopperde Ajax-coach Maurice Steijn.

Steijn sprak na de 1-1 tegen AEK over een ‘gratis laserbehandeling’. Daarmee doelde hij op een aantal Griekse fans die met een laserpointer op Ajax-spelers schijnen. Dat bleek vooral toen Steven Bergwijn op het punt stond een strafschop te nemen. “Ik heb ze zien schitteren op mij, mijn doelman, mijn strafschopnemer en zelfs op ons publiek. Ik denk dat dat niet mogelijk is en dat de club of de UEFA moeten ingrijpen.”

Devyne Rensch had problemen toen hij erin gooide. “Dan wordt je zicht even wazig. We wisten van eerdere keren dat het hier heftig kon worden”, doelde hij op de uitwedstrijd van Ajax in 2018. “Als speler kan ik zeggen dat ze moeten stoppen, maar ze gaan toch door.”

Steijn ziet vooruitgang

Steijn was tevreden over de prestaties van zijn team in de Griekse hoofdstad Athene. “Ik denk dat we het in deze sfeer goed hebben gedaan. Als ik de wedstrijd tegen RKC zie, zie je vooruitgang. We kunnen niet zo veel trainen, maar je ziet wel vooruitgang in wat we kunnen. Wat ik vooral zie is dat een team in opkomst. Dat was in het begin ook heel lastig. Dat weten we allemaal. Maar we moeten ook kritisch blijven, want vooral met de bal zijn we nog slordig.”

De Haagse coach stelde dat het centrale verdedigingsduo Josip Sutalo en Gastón Ávila er nog ongemakkelijk uitzag. “Ze moeten zeker beter presteren aan de bal, maar in het strafschopgebied doen ze het al beter. Daar hielden ze hun mannetje. Ik vond dat het er goed uitzag in de verdediging.”

Stand en programma
Kijk naar hier het programma van het Europa League-seizoen 2023-2024.

Bekijk hier al onze Europa League-video’s

Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *