Jeremie Frimpong goud waard voor Bayer Leverkusen in Europa League | Buitenlands voetbal

Jeremy Frimpong speelde met een doelpunt een belangrijke rol in de tweede overwinning van Bayer Leverkusen in de Europa League. De Bundesliga-koploper won met 1-2 van Molde FK in Noorwegen.

Frimpong, die eerder deze week zijn contract bij Bayer Leverkusen verlengde en is opgenomen in de Nederlandse voorselectie, opende in de 14e minuut de score voor de gasten. Vier minuten later maakte Nathan Tella er 0-2 van. Drie minuten voor tijd scoorde Emil Breivik voor Molde, maar de overwinning van Bayer Leverkusen kwam niet meer in gevaar.

In de eerste groepswedstrijd was Bayer Leverkusen al met 4-0 te sterk voor het Zweedse BK Häcken.

Team van de Faeröer stunts in Conference League

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een club uit de Faeröer een punt gepakt in het Europese clubvoetbal. Kí Klaksvik hield Lille OSC, kampioen van Frankrijk in 2021, op een 0-0 gelijkspel in de Conference League.

Kí was het Europese seizoen begonnen in de eerste kwalificatieronde van de Champions League en schakelde de Hongaar Ferencváros uit. Na opnieuw een stunt van de kampioen van de scherenkust, dit keer tegen het Zweedse BK Häcken, bleek het Noorse Molde FK in de derde voorronde te sterk.

Bij de kwalificatie voor de Europa League moest Kí zijn superioriteit in FC Sheriff erkennen, maar was het al verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Conference League. Na een nederlaag bij Slovan Bratislava (2-1) werd Lille donderdagavond succesvol stopgezet.

KI Klaksvik-spelers in archiefafbeelding.