Meijer vertrouwt op eerherstel NEC na roerige week: ‘Ik kan die mensen waarschijnlijk niet veranderen’ | NEC

[ad_1]

NEC-coach Rogier Meijer heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zich zal herstellen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat zou voor de Doetinchemse inwoner een positief einde betekenen van een turbulente week.

Meijer was de favoriet onder een deel van de NEC-fans na de pijnlijke nederlaag in de Gelderse derby tegen Vitesse (1-3). Er werden ‘s avonds spandoeken opgehangen waarin werd opgeroepen tot zijn vertrek en hij werd eerder op de dag naar hem geslingerd toen hij met zijn vrouw en kinderen het stadion verliet.

“Dat vind ik niet gepast”, zegt Meijer. “Ik zou dat zelf nooit doen, omdat ik daarvoor te veel respect heb voor anderen. Waarschijnlijk kan ik die mensen toch niet veranderen. Het maakt me doorgaans niet uit wat er over mij wordt gezegd, maar het lijkt mij duidelijk dat ik dat niet heb gedaan.” “Ik vind dit niet leuk. Ik begrijp dat ze teleurgesteld waren, ik ook, maar ik weet niet of het helpt om dit soort gedrag te vertonen.”

“Ik voel geen extra druk. Ik probeer me op het voetbal te concentreren. Zolang het kritiek is waar ik niet veel mee kan, zal ik er niet veel mee doen. 12.500 toeschouwers zorgden voor een geweldige sfeer in het stadion tegen Vitesse en We hebben het nu over een groep van zo’n twintig mensen. Die moeten we niet een heel groot podium geven.”

De tekst gaat verder onder de video

De nederlaag tegen Vitesse kwam hard aan voor NEC. De ploeg was favoriet tegen de worstelende aartsrivaal, maar kon de verwachtingen niet waarmaken. NEC verzuimde in de eerste helft afstand te nemen en werd verslagen door twee late doelpunten. Daardoor bleef Meijer in de Gelderse derby op nul overwinningen steken.

“Ik hoefde geen patchwerk te doen. We waren teleurgesteld, maar niet neerslachtig. Als trainer moet ik ook wegblijven van emoties. Analyseren waar we het hebben achtergelaten en wat we goed hebben gedaan. Het is niet altijd makkelijk om na een bittere nederlaag meteen weer verder te gaan, maar dat is mijn taak. Als ik met andere dingen bezig ben, raak ik afgeleid en dat is niet de bedoeling.”

NEC krijgt een uitgelezen kans op revanche tegen sc Heerenveen, omdat de onrust onder de Friezen veel groter is. De ploeg verloor de laatste vijf competitiewedstrijden. NEC kan hoop putten uit het verleden, want de club is de laatste acht Eredivisie-duels op bezoek bij sc Heerenveen ongeslagen (drie overwinningen en vijf gelijke spelen) en heeft in de laatste drie wedstrijden in deze reeks de nul gehouden.

“Het wordt een interessante wedstrijd. Heerenveen had zich de seizoensstart ongetwijfeld anders voorgesteld. Vooral vooraan met Sahraoui en Walemark hebben ze behoorlijk wat kwaliteit. Ze spelen thuis tegen ons dus er is wat extra druk. Wij moeten in het eerste uur door tegen Vitesse en als dat lukt, hebben we een goede kans op een goed resultaat.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *