FC Groningen-spits lokt publiek uit en krijgt bierdouche na wereldgoal, Roda blijft koploper in KKD | Nederlands voetbal

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen NAC Breda en FC Groningen werd vrijdagavond na 27 minuten spelen tijdelijk gestaakt. Kevin van Veen, de spits van de uitploeg, provoceerde de Bredase harde kern en kreeg een bierdouche.

Van Veen schoot in de 27e minuut op fenomenale wijze de gelijkmaker op het scorebord in het Rat Verlegh Stadion, nadat NAC in de vierde minuut op voorsprong was gekomen via Tom Boere. De aanvaller liep vervolgens richting de fanatieke supporters en daagde de supporters uit. Dit resulteerde in een grote bierregen: er kwamen meerdere bekers op het veld terecht.

Scheidsrechter Stan Teuben toonde Van Veen een gele kaart en gaf de ploegen al snel opdracht naar de kleedkamers te gaan. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat en pakte NAC Breda de drie punten.

De ploeg van Jean-Paul van Gastel, die zijn debuut maakte als hoofdtrainer in het Rat Verlegh Stadion, won met 3-2. Martin Koscelnik maakte er 2-1 van, maar Van Veen maakte een kwartier voor tijd gelijk. In absolute blessuretijd maakte Boy Kemper echter namens NAC de winnende treffer uit een hoekschop.

Roda JC behoudt haar leidende positie

Roda JC blijft koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De Limburgse verrassing van het seizoen, die vorige week de eerste periodetitel veroverde, boekte een 3-1 overwinning op Jong AZ. Sami Ouaissa maakte twee doelpunten namens de club uit Kerkrade, die na negen speelrondes inmiddels 21 punten heeft verzameld. Roda heeft dit seizoen nog maar één keer verloren: 1-0 bij Jong FC Utrecht. Walid Oud-Chickh scoorde ook.

FC Emmen en ADO Den Haag zijn Roda’s naaste achtervolgers. Beide ploegen hebben nu vier punten minder dan de Limburgse club. Piotr Parzyzsek en Desley Ubbink schoten Emmen naar een 2-0 overwinning op eindzege Telstar. ADO Den Haag knokte zich in de slotfase van het duel met TOP Oss naar een 2-1-zege. Henk Veerman scoorde beide doelpunten vanuit Den Haag.

Henk Veerman viert zijn doelpunt.
Henk Veerman viert zijn doelpunt. © Pro Shots / Sonny Lensen

Willem II besliste een doelpuntrijk duel met De Graafschap in het voordeel van Tilburg (4-2) en staat op de vijfde plaats in de eerste divisie, met evenveel punten als nummer vier FC Eindhoven. Die ploeg verloor met 0-1 van FC Den Bosch. Degradatie Eredivisie Cambuur leed een beschamende 5-2 nederlaag bij FC Dordrecht. Bekijk hier alle uitslagen vanavond in de Keuken Kampioen Divisie.