Politie speelt dossiers van 32 minderjarige klimaatactivisten door aan Veilig Thuis | Binnenland

[ad_1]

De politie heeft de dossiers van 32 minderjarige gearresteerde klimaatactivisten doorgegeven aan Veilig Thuis, het meldpunt kindermisbruik. Dat bevestigt een woordvoerder van de Haagse politie na berichten de Volkskrant.

Een woordvoerder van het korps vertelt aan de krant dat een interne kwaliteitscontroleur eerst beoordeelde of er voldoende aanleiding was om meldingen van agenten over de minderjarigen door te sturen. Volgens de politie bleek dit uiteindelijk in al deze dossiers het geval te zijn.

“Ik ben geschokt door dit aantal”, zegt Extinction Rebellion-woordvoerder Roel Kessels. “Wij vinden het schandalig dat de politie er op deze manier mee omgaat.” Volgens hem hebben meldingen aan Veilig Thuis een ‘afschrikkende werking’ op minderjarige demonstranten en hun ouders.

De meeste ouders zijn nog niet benaderd door Veilig Thuis, dat jaarlijks ongeveer 120.000 meldingen van kindermishandeling of huiselijk geweld onderzoekt. De politie had eerder aangekondigd gegevens van minderjarige demonstranten aan deze club te zullen overdragen.

Veilig Thuis is laat de Volkskrant weet meldingen altijd serieus te nemen. Als de politie vaststelt dat een onderzoek nodig is, gaat het meldpunt aan de slag, aldus een woordvoerder.


Bekijk onze populairste nieuwsvideo’s in de onderstaande afspeellijst:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *