Netanyahu wil noodregering, ziekenhuizen Gaza gebombardeerd door IsraëlAan Israëlische zijde zijn al minstens 200 mensen gedood. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de oppositiepartijen daarom gevraagd een ‘brede noodregering’ te vormen. Ondertussen meldde Artsen zonder Grenzen dat ziekenhuizen in de Gazastrook worden gebombardeerd, waarbij meer dan 200 mensen zijn omgekomen. Niettemin hebben de Verenigde Staten gezegd dat zij “ervoor zullen zorgen dat Israël alles heeft wat het nodig heeft om zichzelf tegen de terroristen te verdedigen.”

Netanyahu zou een aanbod hebben gedaan tijdens een ontmoeting met Yair Lapid van Yesh Atid en Benny Gantz van de Partij van Nationale Eenheid. Eerder op zaterdag riep oppositieleider Lapid Netanyahu op om een ​​noodregering te vormen in de nasleep van de aanval van Hamas op Israël. Op

Gantz heeft gezegd dat hij het voorstel van Netanyahu in overweging neemt en dat een noodregering alleen over de veiligheidssituatie zou moeten gaan.

Netanyahu, leider van de conservatieve Likud-partij, leidt een extreemrechtse coalitie. Het wordt wel de meest rechtse regering in de geschiedenis van Israël genoemd.

Artsen Zonder Grenzen: Ziekenhuizen in Gaza getroffen door aanvallen

Artsen Zonder Grenzen meldt dat een ziekenhuis en een ambulance in een ander ziekenhuis in de Gazastrook zijn getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Een verpleegster en een ambulancechauffeur kwamen om het leven.

“Gezondheidsfaciliteiten mogen geen doelwit worden”, verklaart de internationale hulporganisatie op de berichtendienst

Israël heeft zaterdagmiddag alle stroomtoevoer naar de Gazastrook stopgezet. Als gevolg hiervan zijn grote delen van het gebied verstoken van elektriciteit, wat ook problemen kan veroorzaken voor hulpposten en ziekenhuizen.

De VS steunen Israël

De Verenigde Staten willen Israël steunen in de strijd tegen de Palestijnen. Minister van Defensie Lloyd Austin zegt dat het Pentagon “er de komende dagen voor zal zorgen dat Israël alles heeft wat het nodig heeft om zichzelf en burgers te verdedigen tegen willekeurig geweld en terrorisme.”

De Verenigde Staten zijn van oudsher de belangrijkste bondgenoot van Israël. Washington veroordeelde eerder de aanvallen van de ‘Hama-terroristen’. “Wij staan ​​resoluut achter de regering en het volk van Israël en betuigen ons medeleven met de Israëlische levens die verloren zijn gegaan bij deze aanvallen”, aldus het Witte Huis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *