Veiligheidsmaatregelen bij synagoges in Duitsland en Frankrijk

[ad_1]

In Berlijn gingen in de wijk Neukölln een aantal mensen de straat op om de aanslagen te vieren. Naar verluidt werden er ook gebakjes uitgedeeld met een boodschap waarin ‘het verzet van het Palestijnse volk’ werd geprezen. Burgemeester van Neukölln Martin Hikel noemde dit in een televisie-interview ‘een verschrikkelijke verheerlijking van een verschrikkelijke oorlog’.

De politieveiligheid van Joodse en Israëlische instellingen in Duitsland is onmiddellijk opgevoerd, vertelde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser aan de krant Bild. De Duitse autoriteiten houden nauwlettend toezicht op “mogelijke aanhangers van Hamas in de islamistische hoek”, voegde ze eraan toe. Als blijk van steun wordt zaterdagavond de Israëlische vlag op de Brandenburger Tor geprojecteerd.

In Frankrijk heerste al een verhoogde staat van veiligheid rond synagogen in Parijs, Marseille, Lyon en Straatsburg vanwege de Joodse feestdagen die deze maand werden gevierd. Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, heeft opgeroepen tot verdere verscherping van het toezicht. Dit is al gebeurd in Straatsburg en Marseille, vertelden bronnen aan het Franse persbureau AFP.

Darmanin roept op tot een “zichtbare en systematische aanwezigheid” van de politie en de inzet van soldaten van de speciale militaire eenheid Sentinelle, die na terroristische aanslagen in Frankrijk begin 2015 werd opgericht om het gebied te beschermen tegen terrorisme. Het ministerie van Binnenlandse Zaken bespreekt zondag de veiligheidssituatie.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *