Voor Oranje gepasseerde Andries Noppert snapt bondscoaches wel: ‘Niet meer dan terecht’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

SC Heerenveen-doelman Andries Noppert heeft er alle begrip voor dat hij door bondscoach Ronald Koeman is gepasseerd voor de komende interlands van Oranje tegen Frankrijk en Griekenland. “Als je niet presteert, ben je er niet. Zo simpel is het”, echode de 29-jarige Fries tegen ESPN de 1-1 van zijn club tegen NEC.

Noppert kon de uitleg van keeperstrainer Patrick Lodewijks begrijpen waarom hij dit keer niet in de selectie voor het Nederlands elftal zit, na een periode waarin hij worstelde met zijn vorm. “Nee, dat is voor mij niet zo erg”, zei hij zaterdag voor de camera. “Als je ze eten geeft zodat ze vervolgens andere keuzes kunnen maken, dan is dat alleen maar goed denk ik. De jongen die er nu zit, Nick Olij (Sparta, red.), heeft het heel goed gedaan. Mijn credits dus voor Dat.”

“Het gaat om de vorm van de dag”, aldus Noppert, die vorig jaar starter was voor het Nederlandse team op het WK in Qatar. “Ik kon me helemaal vinden in hun verhaal. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze mij later bellen met een goed bericht.”


Noppert is blij dat hij tijdens de interlandbreak even afstand kan nemen. “Begrijp me niet verkeerd, ik loop het liefst naar Zeist. Alleen in deze situatie is het fijn, als je in de sleur zit, dat je er even tussenuit kunt. Als niemand dat begrijpt, is dat ook prima, maar voor mij is het zo.”

Mark Fleken

Koeman heeft drie keepers opgeroepen voor de wedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag 13 oktober in Amsterdam) en Griekenland (maandag 16 oktober in Athene): Mark Fleken (Brentford) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) en Nick Olij (Sparta) . Of Fleken, voorheen de internationale eerste keuze, topfit is, valt nog te bezien. Hij ontbrak zaterdag tegen Manchester United omdat hij ziek was.

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *