De handballers van Hurry-Up uit Zwartemeer lopen vanaf het begin tegen Bevo in Panningen achter de feiten aan: 28-22

De handbalsters van Drenth Groep Rush-Up bleven in de uitwedstrijd tegen Bevo steeds op achterstand. De Zwartemeers verloren met 28-22.

Over die nederlaag in Panningen in de BeNe League viel weinig te klagen. De mannen van de Drentse bondscoach Sven Hemmes, die vorig seizoen de leiding had over het tweede elftal van Bevo, keken vanaf het begin tegen een achterstand aan. De Limburgers gingen voortvarend van start, terwijl de spelers van Damage-Up nog niet helemaal wakker leken te zijn. Dat leidde al snel tot een 6-2 voorsprong voor de thuisclub.

Daarna begonnen de gasten redelijk te handballen, maar slaagden er nooit in om het initiatief in de wedstrijd over te nemen en de dominante partij te worden. Bevo hield altijd een voorsprong van twee à drie doelpunten in zijn voordeel. Bij rust gingen beide ploegen bij 13-10 naar de kleedkamers.

Spannender dan 17-16 wordt het niet

In de tweede helft werd er aanvankelijk niets verloren voor de Zwartemeerders, die de voorgaande drie wedstrijden op rij met veel moeite hadden gewonnen. Nadat Sverre Jansen hard scoorde voor Rush-Up werd de achterstand bij 17-16 met nog twintig minuten te spelen teruggebracht tot één doelpunt. Maar spannender werd het niet.

Bij Almost-Up, dat door blessures meerdere spelers miste, zoals klassespeler Patrick Miedema, liep de pijp leeg. De Drenthe had steeds meer moeite om langs de sterke Bevo-dekking te komen. En mocht dat wel lukken, dan was het schot te onzuiver om de uitstekende Limburgse doelman Arjan Versteijnen te verschalken. Bevo bleef aanvallend gevaarlijk en scoorde. Dat bezorgde de thuisploeg een steeds grotere voorsprong.

Brent Riksten topscorer met acht goals

Bevo kwam op voorsprong met 22-16 en 24-18. Damage-Up deed wat tegen, vooral via topscorer Brent Riksten (in totaal acht doelpunten) en de Portugese hoekspeler Goncalo Gracio. Daardoor kwamen de Zwartemeers weer dichterbij, maar… dichterbij Toen was er bij 25-21 geen verschil van vier doelpunten. De gasten uit Drenthe lieten opnieuw te veel kansen liggen, waardoor Bevo met 28-22 zonder problemen een verdiende overwinning boekte. Met zes punten staan ​​de Limburgers nog lager in het klassement dan Almost-Up, dat er zeven heeft.