Travel organizations in contact with Dutch citizens in Israel

[ad_1]

De reisvereniging ANVR beschikt nog niet over exacte cijfers over hoeveel Nederlanders zich momenteel in Israël bevinden, maar gezien de tijd van het jaar kunnen dat er behoorlijk wat zijn. “Touroperators maken koortsachtig de balans op”, aldus een vertegenwoordiger.

Volgens ANVR zijn er in totaal 32 touroperators die reizen naar Israël aanbieden. Better Off Travel is daar één van. “Er zitten daar verschillende groepen. Deze zitten in Jeruzalem en het gaat prima”, legt de ANVR onafhankelijk uit.

Israel Idoed, gespecialiseerd in reizen naar Israël, heeft drie groepen van in totaal 110 mensen in Jeruzalem. Volgens directeur Jo le Poole zijn zijn reizigers “kalm en ontspannen”, ook al moeten ze in hun hotels blijven. “Daar is het nu het veiligst, omdat je niet weet wat er op straat gaat gebeuren als je naar buiten gaat”, zei hij. De verwachting is dat één van de groepen maandagavond terugkeert. Le Poole verwacht dat dat voorlopig lukt. Eén groep die maandagmiddag naar Israël zou vertrekken, vertrekt niet, in overleg met ANVR.

Volgens de vertegenwoordigers van de ANVR gaan er rond deze tijd “nogal wat groepen” heen. “Oktober en november zijn pelgrimsmaanden. En volgende week beginnen de herfstvakanties. We verwachten dat de reisadviezen op oranje worden gezet en dan moet iedereen weer terug”, vervolgde de ANVR-Kamerlid.

Touroperator TUI maakte bekend dat er slechts vier mensen in Israël zitten. “We zijn druk aan de telefoon, we hebben er al twee bereikt. Het gaat gelukkig goed met ze”, aldus een vertegenwoordiger. Zaterdag zou ook een groep van 32 reizigers vertrekken. “Gelukkig hebben we ze op afstand kunnen houden”, zeiden de TUI-wetgevers.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *