Zien hoe magisch glijden onder een ‘sterrenhemel’ in nieuwe mega-waterglijbaan Hof van Saksen in Nooitgedacht is? Dat zie je hier

[ad_1]

Subito, de vijfde en voorlopig laatste megaglijbaan van vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht, is zaterdag in gebruik genomen. Bijzonder: de glijbaan wordt verlicht door 1600 lichtjes die een ‘sterrenhemel’ vormen.

Van buitenaf is het moeilijk voor te stellen hoe de nieuwe waterglijbaan op vakantiepark Hof van Saksen er van binnen uitziet. Niets aan de buitenkant van het bouwwerk, een soort tol, verraadt dat bezoekers binnen in het donker in een band zitten en met 45 kilometer per uur onder 1.600 lichten rondjes draaien. Maak vervolgens een vrije val van 12 meter in het zwembad.

Toch is het zo.

Parkdirecteur Gerro Vonk (61) is blij met de overname, die zaterdag in gebruik is genomen. Het is de vijfde in een reeks mega-waterglijbanen in het park. “Wij hoeven niet veel te doen”, zegt Vonk. “Maar wat we doen, doen we goed.”

Namen uit klassieke muziek

In 2017 opende het luxe vakantieresort in Nooitgedacht zijn eerste megaglijbaan, de Bombo: een soort kegel van maar liefst 19 meter breed met een vrije val van 10 meter. “We wilden knallend beginnen”, vertelt Vonk in een kamer aan de achterkant van restaurant Gusto, gelegen in het hoofdgebouw van het park. Volgens Vonk is het de ‘grootste indoorglijbaan ter wereld’.

In de jaren die volgden volgden de glijbanen elkaar snel op met de Intenso, de Presto, de Saltato – een baan voor echte waaghalzen met een glijsnelheid van 75 kilometer per uur – en nu de Subito. Vanwege corona ging het later open dan gepland. “Twee jaar geleden wilden we het al hebben.”

Hoe ziet de nieuwe Subito waterglijbaan er van binnen uit? Bekijk de video. (bron: Hof van Saksen)

De namen van de dia’s komen uit de muziek. “Het zwembad heeft een muziekthema, dus we hebben allemaal gekozen voor Italiaanse termen uit de klassieke muziek”, legt Vonk uit.

Over de hele wereld voor glijbanen

Wie de dia’s voor het eerst ziet, kan zich niet onttrekken aan de indruk dat ze er on-Nederlands uitzien. En dat klopt: Vonk reist de hele wereld over om dia’s te testen. “Ik ben in zo’n 75 grote waterparken buiten Nederland geweest en heb van zo’n duizend glijbanen gegleden. Ik nam mijn kinderen vaak mee.” Lachend: “Dat vonden ze niet onaangenaam.”

Hij observeert ook het publiek. “Wat doen mensen als ze in zo’n glijbaan zitten? Hoe reageren ze?” Voor Vonk is het vanzelfsprekend dat hij de attracties zelf test. “Dat doen wij altijd. Als we een nieuw trampolinepark gaan kiezen, moet je weten waar je het over hebt. Dat kan alleen als je in twintig van die parken bent gesprongen.”

In de visie van Vonk moesten de glijbanen in Hof van Saksen geschikt zijn voor het hele gezin. “Wij zijn een familieresort. Daarom hebben we besloten dat jullie met twee of vier personen in een bandje glijden en elkaar aan kunnen kijken. Dat betekent dat je het samen beleeft.”

Is het waterpark helemaal af met Subito? Vonk grijnst. “Nou…” grijnst hij. “Ik denk niet dat Subito de laatste slide is. Maar dan komt er een toren bij. Nu staan ​​er vijf glijbanen op één toren.” Hof van Saksen heeft in een tienjarenplan geschetst wat ze willen innoveren. “Dat zijn twee tot drie dingen per jaar. Maar ik moet nu een beetje voorzichtig zijn. Ik moet nu niet alles weggeven.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *