Calvin Stengs en Andries Noppert bij Oranje na afmeldingen Noa Lang en Mark Flekken | Nederlands voetbal


Bondscoach Ronald Koeman heeft Calvin Stengs (Feyenoord) opgeroepen voor Oranje, dat volgende week de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk en Griekenland speelt. Doelman Andries Noppert (SC Heerenveen) sluit maandag ook aan bij het Nederlands elftal in Zeist.

De personele wisselingen houden verband met het terugtrekken van de geblesseerde Noa Lang en de zieke Brentford-doelman Mark Fleken. De 30-jarige doelman uit Kerkrade ontbrak zaterdagmiddag al op Old Trafford, waar Brentford op voorsprong kwam dankzij twee late goals van invaller Scott McTominay. verloor met 2-1 van Manchester United.

Lang viel zondagmiddag in de eerste helft uit bij PSV met een hamstringblessuredat met 0-4 won op Het Kasteel in Rotterdam en daarmee de koppositie in de Eredivisie overnam van AZ.

De laatste speelminuten van Stengs in Oranje dateren van maart 2021, toen er in en tegen Gibraltar met 0-7 werd gewonnen. Stengs speelde in totaal zeven keer voor het Nederlands elftal. Vijfvoudig international Noppert speelde voor het laatst in Oranje tijdens de WK-kwartfinale tegen Argentinië in december vorig jaar.

Maandag komt de 24-koppige selectie bijeen in Zeist. Vrijdagavond treft Oranje koploper Frankrijk in een uitverkochte Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Op maandag 16 oktober staat de wedstrijd tegen Griekenland op het programma, die wordt gespeeld in de OPAP Arena in Athene, waar Ajax afgelopen donderdag met 1-1 gelijkspeelde tegen AEK Athene. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

In groep B van de EK-kwalificatie heeft Oranje nu negen punten na vier wedstrijden, na belangrijke overwinningen op Griekenland (3-0) en Ierland (2-1) vorige maand. Frankrijk heeft na vijf overwinningen al zes punten meer, maar de nummer twee van de groep plaatst zich ook direct voor het EK van 2024 in Duitsland. Griekenland heeft nu ook negen punten, maar heeft al één wedstrijd meer gespeeld.

Definitieve selectie

Keepers: Nick Olij (Sparta Rotterdam), Andries Noppert (SC Heerenveen) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremy Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Micky van de Ven ( Tottenham Hotspur) en Stefan de Vrij (Inter Milaan).

Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV) en Mats Wieffer (Feyenoord).

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Calvin Stengs (Feyenoord), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Liepzig) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim).


Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts



Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *