De derde wereldtitel is binnen, maar deze records kan Max Verstappen nog verbeteren | Formule 1Na het vroegtijdig winnen van zijn derde wereldtitel in de Formule 1 kan Max Verstappen zijn recordjacht voortzetten. De Red Bull-coureur heeft al veel records in de koningsklasse op zijn naam staan, maar dit jaar behaalde hij de meest indrukwekkende. Met tien overwinningen op rij passeerde hij op het eeuwige klassement de Duitser Sebastian Vettel als recordhouder met de meeste opeenvolgende GP-overwinningen.

Verstappen kan dit seizoen een aantal van zijn bestaande records verbeteren. De Nederlander heeft al de meeste overwinningen in één seizoen behaald, namelijk vijftien in 2022. Zijn zege in Qatar brengt de teller op veertien, terwijl er dit seizoen nog vijf races op de kalender staan.

Ook kan hij dit jaar zijn record voor de meeste podiumplaatsen in een seizoen – achttien in 2022 – verbeteren. Verstappen staat inmiddels al op zestien.

Verstappen heeft ook het record voor de meeste WK-punten in één seizoen: 454 punten in 2022. Met nog vijf races te gaan in 2023 staat hij al op 433.

Bekijk de samenvatting van de GP van Qatar.

Leeftijdsregistraties

Ook in de koningsklasse heeft Verstappen een aantal leeftijdsrecords op zijn naam staan. Zo is hij de jongste deelnemer aan een Formule 1-race (17 jaar en 166 dagen in de GP van Australië van 2015), de jongste winnaar van een Grand Prix (18 jaar en 228 dagen in de GP van Spanje 2016) en de jongste coureur met de snelste ronde in een race (19 jaar en 44 dagen in GP Brazilië 2016).

Ook staat Verstappen hoog in het klassement voor de meeste opeenvolgende races met een puntenfinish. Hij zit op 36 races en zijn serie loopt nog steeds. Lewis Hamilton voert deze ranglijst aan met 48 races.

De Limburger heeft ook het record voor de meeste inhaalacties in één seizoen: 78 in 2016.

Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *