Boer Zoekt Vrouw: Zweeds-Friese Bernice is wel blij en krokante lasagne van Piet

[ad_1]

Kom binnen! In nieuwe overalls of bedrijfspolo’s ontdekten de gasten de veehouderij van de boeren van hun dromen. Boer Piet had knapperige lasagne en boer Bernice moest eerst manen vlechten.

Hoi, haha, rustig aan Heren! Bernice moet eerst de manen van een pony vlechten voordat ze haar drie gasten met een klappende kus kan begroeten op het Zweedse familielandgoed. Ja Jacob, waarderend: “Een harde werker, dat vind ik leuk.”

Het is de eerste dag van de logeerpartij in de datingshow Boer zoekt vrouw (KRO-NCRV). De vijf deelnemende boeren in het buitenland ontvangen een week lang hun drie favoriete liefdesbriefschrijvers. De Groningse boer Richard liet prompt zijn opgeknapte oude staatsbedrijf in Slowakije schilderen en slaapkamers en een keuken inbouwen.

Een paar vlinders

In Duitsland zet boer Piet Jongsma (63, fan van De Gordyk) waarschijnlijk een lasagne in de oven. “Eten klaar, bed klaar.” Weet je, hij maakt zich hardop zorgen, hij hoeft zeker geen buik vol vlinders te krijgen van Anke, Eugenie of Gea. Slechts een paar, dat zou nogal wat zijn.

Melkveehouder Haico (roker, weten we inmiddels) heeft zijn ouders voorlopig naar het huis van zijn broer gestuurd, om de handen vrij te hebben voor Jasmijn, Camper Ellen (uit Hallum) en Camper Nouk thuis in Denemarken. Hij en zijn vader hebben kampeerplaatsen op het terrein vrijgemaakt voor zijn twee rondzwervende vrouwen.

Billen bloot

De trek ontstaat in de melkput van Haico. Verdomd, hij moet zijn billen nog eens blootleggen over zijn maagdelijke leven als volwassen man van 43 jaar oud.

Ellen vraagt ​​hem liefjes naar zijn stappen op het pad van de liefde. “Heb jij nooit een dating-app gehad?” – “Ja dat heb je.” Maar verder dan schrijven ben ik nooit gekomen.” – “Heb je nog nooit gekust?” – “Nee, ik heb nog nooit gekust.” – “Voor alles is een eerste keer.” – “Ja, maar voor sommigen komt dat een beetje later.” – “Hoe voelt dat nu? De mogelijkheid dat dat zou kunnen gebeuren?” – “Dat vind ik spannend.”

Ellen, later naar de camera: “Ik zou graag de eerste zijn die Haico kust!”

#bzv2023

Mon dieu, hoe pittoresk en zorgvuldig verzorgd boerin Claudia in Normandië woont. Met oog voor detail en goede teamspirit kleedt zij haar gasten René, Paul en Bob in frisse blauwe poloshirts met #bzv2023 op de rug. Hun namen zijn op de borst gedrukt. Claudia draagt ​​een roze shirt. Het zegt Claudia.

Team blauw/roze valt al snel in het oud-Hollandse BZV-spel ‘Doe mee’: ​​de lieverds worden aan het werk gezet op de boerderij. Uierdoekjes, koeien halen, kalfjes voeren en aan het einde van de dag praten over hoe de mannen het allemaal zien. Met de kilometers, met werk, familie. Het maakt Bob, een hopeloze romanticus, gek. Ze gaan weer: “Heel rationeel. Afstand hier, afstand daar. Er is nog zoveel te doen. Je bent hier om een ​​gevoel te ontdekken en dat is niet gebonden aan afstand.”

Ontspannen Bernice

De Zweeds-Friese boerin en paardenfokker Bernice Jellema (23, als meisje woonde ze in Rotstergaast) woont nog maar net in haar eigen huis op het terrein van de enorme boerderij. Zonder haar echt te kennen, weet iedereen al dat ze verlegen en onzeker is.

Maar hier, in haar eigen domein, hangt Bernice ontspannen grinnikend tegen de staldeur, terwijl ze Johan, Yorick en Ype Jacob in gloednieuwe overalls op pad stuurt om drie koeien op te sporen die zich niet op tijd bij de melkrobot hebben gemeld. “Dit maakt me blij. En ze zijn ook heel blij. Nog steeds…”

Ze krijgt cadeautjes (“sûkerbôle!”) en de jongens willen ook graag helpen aardappelen schillen, toch? En dan worden de prikkels waanzinnig. Bernice: “Ik voelde me een beetje warm. Het is super lief, maar dan moet ik stoppen. Even een momentje voor mezelf. Er gebeurt zoveel en mijn hoofd is zo druk.”

Piet!

Ondertussen in Duitsland… Hey Piet, die lasagne moet uit de oven! Ach, te laat. Gea, Anke en Eugenie in koor: “Nee, dat ziet er geweldig uit!”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *