NBTC: slachtoffer extreem weer kritischer op volgend vakantieadres

[ad_1]

Een derde van de vakantiegangers kreeg afgelopen zomer te maken met extreem weer, zoals de bosbranden op Rhodos, Griekenland en overstromingen in Slovenië. “Een groot aantal geeft aan hiermee rekening te zullen houden bij het kiezen van hun volgende bestemming”, zegt directeur Jos Vranken. Tot zijn verbazing heeft dit tot nu toe nauwelijks geleid tot het boeken van een duurzamere reis. Vergeleken met vorig jaar (52 procent) vinden nu minder mensen (48 procent) het belangrijk om rekening te houden met klimaatverandering bij het kiezen van een bestemming.

Om deze ontwikkeling te keren is aandacht nodig, stelt Vranken. ‘Uit eerder onderzoek blijkt dat het gemakkelijk kunnen vinden en boeken van duurzaam aanbod hierbij helpt. Ondernemers en bestemmingen kunnen hierin het verschil maken. En overheden kunnen helpen met stimuleringsmaatregelen.’

Hoge inflatie blijft ook veranderingen in vakantieplannen veroorzaken. Voor iets minder dan de helft van de respondenten geldt dit, een daling ten opzichte van de vorige twee metingen. De meeste mensen (46 procent) overwegen daarom om hun volgende reis te staken. De Fransen zijn het meest ontmoedigd door de gestegen kosten (54 procent), de Nederlanders het minst (39 procent).

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *