De brede grijns van Omar Sy als onweerstaanbare dief Assane Diop in ‘Lupin’

[ad_1]

Acteur Omar Sy steelt ook de show in het langverwachte derde seizoen van Lupin. Hij heeft zijn charme niet verloren in de rol van de meest gezochte dief van Frankrijk, Assane Diop.

Als een dief in de nacht sluipt de Franse acteur Omar Sy (45) als Assane Diop anno 2021 alle huiskamers binnen. Hitserie Wolvin blijkt niet alleen populair te zijn onder zijn landgenoten. Binnen een maand verslinden 70 miljoen mensen alle afleveringen en kijken reikhalzend uit naar het vervolg, dat wederom eetbuien blijkt te zijn. Nu het langverwachte derde seizoen eindelijk beschikbaar is om te streamen, kunnen we definitief zeggen dat Frances Meest gezocht zijn charme is nog steeds niet verloren gegaan.

Sy stal in 2011 wereldwijd harten met zijn rol als Driss Intouchabelen, maar hij doet ook niets anders in Diops jasje. In Wolvin Diop probeert zijn vader te wreken voor het onrecht dat hem door een rijke familie is aangedaan. Kijkers worden getrakteerd op meesterlijke inbraken en ontsnappingen door de meest gezochte crimineel van Frankrijk.

Is hij eng? Alles behalve. Betoverd door een brede grijns, zette je de deuren van je huis wijd open en gaf hem je autosleutels. Zijn onweerstaanbare charme zorgt ervoor dat je zijn ‘kleine probleempjes’ zonder aarzeling opmerkt.

Internationale hit

Wolvin is Netflix’s derde grootste internationale hit ooit. Alleen Inktvis spel En Bridgerton scoorde hoger. In 2021 was het eerste seizoen de meest bekeken Netflix-titel van het eerste kwartaal en ook op andere vlakken scoorde Lupin ongekend goed. De heruitgegeven boeken gingen dat jaar als warme broodjes over de toonbank en zelfs de sneakers die Sy in de serie draagt ​​(Nike Air Jordans 1, voor de liefhebbers) beleefden een revival.

Het daverende succes van Sy, dat meer dan alleen de Fransen betovert, komt voort uit zijn aantrekkingskracht als knuffel voor de couch potato. Hij heeft een welwillende missie en maakt slim gebruik van de momenten waarop hij niet serieus wordt genomen. Iets wat velen als voorbeeld kunnen nemen.

In Wolvin alles is correct. De prachtige locaties in Parijs, de grandioze trucs die Diop uitvoert waardoor mensen met grote ogen naar het scherm staren en natuurlijk de kritiek op de samenleving. Dat laatste is door Sy soepel verweven in de verhaallijnen.

Intouchabelen

Sy, geboren in Trappes bij Parijs, won in 2012 de César voor beste acteur voor zijn rol in Intouchabelen, dit maakt hem de eerste donkere acteur die de prijs wint. Zijn Afrikaanse roots liggen hem nog steeds nauw aan het hart. Met een Senegalese vader en moeder uit Mauritanië maakt Sy zich anno 2023 ook zorgen over Afrika. Nadat hij in januari een interview geeft aan de krant Le Parisien hij lokt een nationale discussie uit. Volgens de Wolvin ster is er te weinig aandacht voor oorlogen in Afrika en hij begrijpt niet waarom de Fransen gevoeliger zijn voor de oorlog in Oekraïne. “Het verbaast mij dat mensen er nu zo door getroffen worden. Als het in Afrika gebeurt, heeft het dan minder gevolgen voor u?

Een opmerking die zowel als een opluchting als een schok wordt ervaren. Terwijl de een het mooi vindt dat hij zich hierover uitspreekt, zegt een ander dat hij suggereert dat de Fransen ‘niets met Afrika te maken hebben’.

Een apart karakter, zo blijkt. En dat geldt ook voor zijn personage Diop. De geliefde Fransoos zal in de nieuwe verhaallijn te zien zijn Wolvin diepgang en weet toch mensen te verrassen als flamboyante gentleman-inbreker. Zelfs als je geen Frans spreekt.

In het gloednieuwe seizoen ontdekt de kijker hoe Diop op het verkeerde pad belandde. De acteur weet de meest onrealistische verhaallijnen realistisch te maken en het zal nog wel even duren voordat bingewatchers zijn verkleedpartijen en inbraken beu worden. Vaak extreem vergezocht, maar daarom geniaal.

Lupin is te zien op Netflix.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *