Gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen

[ad_1]

De man verklaarde bij binnenkomst dat hij presentator Tim Hofman wilde vermoorden, zo maakte de omroeporganisatie bekend. Medewerkers van BNNVARA zijn maandag geïnformeerd. Ook de VPRO en Human, gevestigd in hetzelfde pand, zijn geïnformeerd.

Het incident gebeurde op 6 september in de avond. De man meldde zich bij de beveiliging waarna de politie werd gebeld. Volgens BNNVARA zijn er geen explosieven gevonden, iets wat weekblad Panorama vorige week suggereerde. De verdachte was eerder die dag al in het pand geweest om via de receptie een afspraak met Hofman te regelen. Omdat dat niet had geholpen, keerde hij ‘s avonds terug.

Wat zijn motief was, is nog niet duidelijk. De verdachte is geen oud-werknemer of anderszins verbonden aan BNNVARA of een andere omroeporganisatie. Ook zat hij niet in het BOOS-programma van Tim Hofman.

BNNVARA-directeur Lonneke van der Zee zegt dat het incident grote indruk heeft gemaakt op de omroep. In een verklaring stelt ze dat de eerste zorg is uitgegaan “naar Tim, de betreffende beveiliger en receptiemedewerker en de redactie van BOOS. Uiteraard had het nieuws over deze gebeurtenissen een grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die ze nodig hebben om hiermee om te gaan. Het is walgelijk dat we met zo’n ernstig incident te maken hebben gehad.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *