Gewapende man opgepakt die presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen

[ad_1]

Een 41-jarige man uit Breda werd vorige maand opgepakt omdat hij Tim Hofman wilde vermoorden. Omroep BNNVARA heeft dat maandag bekend gemaakt. De man ging vorige maand het omroepgebouw in Hilversum binnen en vertelde de beveiliger dat dat zijn plan was. De beveiliger belde daarop de politie, die de man arresteerde.

Het incident vond plaats op de avond van 6 september. De verdachte zit nog vast. Hij bleek een tas bij zich te hebben met daarin een vuurwapen en een mes. De omroep laat weten dat na het incident bleek dat de man eerder die dag al in het pand was geweest om een ​​ontmoeting met Hofman te regelen. Dat werkte niet, dus kwam hij die avond terug.

Algemeen directeur van de omroep Lonneke van der Zee zegt dat de gebeurtenissen “uiteraard” een grote impact hebben op Hofman, de beveiliger, receptiemedewerker en de BOOS-redactie. “Het is walgelijk dat we met zo’n ernstig incident te maken hebben gehad. Dat maakt grote indruk op ons allemaal.”

Hofman is vooral bekend als presentator van het online onderzoeksprogramma BOOS. Volgens de omroeporganisatie was de verdachte niet in een uitzending aanwezig en was hij ook niet onderwerp van gesprek. Ook staat hij niet bekend als iemand die eerder bij BNNVARA heeft gewerkt. Wat het motief van de man was, is nog niet bekend. Het proces tegen de verdachte begint eind december.

Lees ook dit interview met Tim Hofman: ‘Ik wil mezelf heel graag trakteren op buiktyfus. Wat is daar mis mee?’

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *