Vitesse telt zeven internationals, met één verrassing | VitesseVitesse heeft het lastig in de Eredivisie, maar de club uit Arnhem levert de komende interlandperiode zeven internationals. Er is één verrassing.

Met Carlens Arcus gaat er de komende interland een kilometervreter de weg op van Vitesse. Hij komt in actie voor Haïti. De achterhoede wacht een confrontatie met Suriname in de CONCACAF Nations League. In Paramaribo. Dat is een rit van 7.500 kilometer vanaf Arnhem.

Pinto en Hamulić

Mica Pinto gaat op pad met Luxemburg. De linksback wacht twee belangrijke wedstrijden, tegen IJsland en Slowakije. De voetbaldwerg maakt nog kans op een ticket voor het EK, in een poule met groepsleider Portugal. Vooral de botsing met Slowakije is belangrijk.

Saïd Hamulic is uitgenodigd voor de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina, die in dezelfde groep zit als Luxemburg. Het Balkanland neemt het op tegen Liechtenstein en Portugal.

Vitesse beschikt ook over jeugdinternationals. Zo is Kacper Kozlowski bij Jong Polen (duels met Slowakije en Estland) en Million Manhoef bij Jong Oranje (tegen Georgië en Gibraltar). Mats Egbring gaat met Oranje Onder-18 mee op een oefentoernooi in Kroatië.

Verrassing

Vitesse ziet ook Joel Voelkerling Persson uitvliegen en dat is opmerkelijk. De spits rapporteert aan Jong Zweden. De huurling uit Lecce is nog maar net fit geworden. Bij de Scandinavische jeugdploeg liep hij tijdens de vorige interland een hersenschudding en een gebroken neus op.

Voelkerling Persson maakte afgelopen zaterdag pas weer zijn opwachting bij Vitesse, in de wedstrijd tegen Excelsior (0-0). Jong Zweden speelt in de interland tegen Moldavië en Georgië.

Eloy Room behoort niet tot de internationals van Vitesse. Hij slaat voor de tweede keer de reis naar Curaçao over. Ook de vorige interland speelde hij niet voor het Caribische eiland.

Door de interlandbreak heeft Vitesse de komende twee weken geen verplichtingen in de Premier League. Op zaterdag 21 oktober vindt de hervatting van de competitie voor de Arnhemse club plaats. Dan wacht landskampioen Feyenoord in De Kuip.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *