Thibaut Courtois spreekt steun uit aan Israël en wordt overspoeld met (haat)reacties | Buitenlands voetbal


Thibaut Courtois wordt overspoeld met reacties op zijn Instagram-pagina. De doelman van Real Madrid en België had zijn steun uitgesproken voor familie en vrienden in Israël na het conflict tussen Israël en Palestina. Nu wordt hij gebombardeerd met berichten uit beide kampen.

Ook op het Instagram-account van Thibaut Courtois wordt het conflict tussen Israël en Palestina uitgevochten. De 31-jarige doelman trouwde deze zomer met het Israëlische model Mishel Gerzig (26) en heeft daardoor een directe link met Israël. Na de Hamas-aanval en de vergelding door Israël plaatste Courtois een bericht op zijn Instagram Stories.

“Ik ben diep bedroefd door de huidige situatie. Mijn oprechte liefde en steun gaan uit naar mijn vrienden en familie in Israël, in de hoop dat er snel een einde komt aan deze nachtmerrie”, aldus Courtois.

Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois. © Instagram Thibaut Courtois.

Het bericht lokte veel reacties uit. In die mate dat de foto’s van Courtois op Instagram en X, het voormalige Twitter, worden overspoeld door duizenden berichten. Ook Courtois’ vrouw Mishel Gerzig verwees op haar kanalen naar het conflict in het Midden-Oosten. “Dit gaat niet over Palestina en Israël. Het gaat over de mensheid. Hamas is een terroristische organisatie die iedereen doodt die hen in de weg staat. En wie Palestijns is.”

“Ze zijn tegen iedereen die niet is zoals zij – blank, homo of joods. Er is geen verklaring voor die gruwelijke video’s van Hamas-militanten die mensen in koelen bloede vermoorden en vervolgens lachen en dansen op dode lichamen. Iedereen die Hamas steunt, steunt onmenselijkheden.”

Instagram Mishel Gerzig
© Instagram Mishel Gerzig

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *