Cricket en squash op Olympische Spelen? Vijf nieuwe sporten voorgesteld voor 2028 | Olympische SpelenHet organiserend comité van de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles stelt voor om honkbal/softbal, cricket, flagfootball, lacrosse en squash toe te voegen aan het Olympische programma in 2028. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat nog bezig is met het finaliseren van het voorstel, moet beslissen , bevestigde dit maandag.

Eerst wordt het voorstel besproken in de commissie die zich bezighoudt met het Olympisch programma en vervolgens gaat het naar het uitvoerend comité van het IOC. Het voorstel moet vervolgens worden goedgekeurd tijdens de 141e IOC-sessie in Mumbai, India, van 15 tot 17 oktober.

Negen ‘nieuwe’ sporten wilden een plek op het programma van Los Angeles 2028: cricket, karate, kickboksen, honkbal/softbal, lacrosse, breakdance, squash, flagfootball en motorsport. Het organisatiecomité heeft er nu vijf voorgesteld. Dit zou betekenen dat bijvoorbeeld breakdance, dat volgend jaar in Parijs op het programma staat, in 2028 geen Olympisch evenement zal zijn.

Flagfootball is een soort American football, maar dan zonder fysiek contact. De spelers dragen vlaggen bij zich die moeten worden weggenomen. Lacrosse is vooral populair in Canada en de Verenigde Staten. Bij deze sport dragen spelers een stok met aan het uiteinde een net, waarmee ze een bal moeten gooien.

Honkbal, cricket en lacrosse waren voorheen Olympische spelen, al was dat voor lacrosse (1904 en 1908) en cricket (1900) lang geleden. Honkbal en softbal waren onderdeel van de Spelen van Tokio 2021, maar staan ​​in Parijs niet op het programma.

Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *