FIA opent onderzoek naar extreme hitte tijdens GP Qatar, Lance Stroll viel zelfs flauw tijdens de race | Formule 1

[ad_1]

Autosportvereniging FIA gaat een onderzoek starten naar de omstandigheden tijdens de Grand Prix van Qatar, waarbij de coureurs na afloop klaagden over de hitte. De autosportbond wil herhaling voorkomen en aanbevelingen doen voor toekomstige situaties met extreme weersomstandigheden.

De klachten van coureurs waren bij de FIA ​​niet onopgemerkt gebleven. “Hoewel het topsporters zijn, mag niet van hen worden verwacht dat ze concurreren onder omstandigheden die hun gezondheid of veiligheid in gevaar brengen”, aldus de autosportbond.

Williams-coureur Alex Albon werd daarna naar het medisch centrum gebracht nadat hij last had van oververhitting en zijn teamgenoot Logan Sargeant de race niet kon uitrijden. Aston Martin-coureur Lance Stroll gaf achteraf zelfs toe dat hij flauwgevallen was achter het stuur. De Canadees verloor een fractie van een seconde het bewustzijn. “In de snelle bochten kon ik niets zien omdat ik flauwviel”, zei Stroll. “Mijn bloeddruk daalde. Dit was gewoon belachelijk.”

Overgegeven

Na de race gaf Esteban Ocon aan dat hij in de vijftiende ronde had overgegeven. George Russell en Lando Norris openen de vizieren van hun helm voor wat frisse lucht. Max Verstappen, die in Qatar wereldkampioen werd, ook grapte achteraf samen met Oscar Piastri en Lando Norris: “Heeft iemand een rolstoel?”

De FIA ​​heeft aangekondigd dat er overleg zal plaatsvinden met de medische commissie. Daarnaast worden er aanbevelingen overwogen over hoe de racekalender beter kan worden aangepast aan de klimatologische omstandigheden van de GP-locaties.Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *