De aanvallende keuze is reuze bij Frankrijk voor duel met Oranje: ‘Ik ga niet klagen’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Terwijl Ronald Koeman blij is dat hij na de vele afzeggingen drie aanvallers op de been kan brengen voor het Nederlands elftal, heeft zijn Franse collega Didier Deschamps vrijdag veel te kiezen in de Johan Cruijff Arena. Naast sterspeler Kylian Mbappé, die als linksbuiten speelt, is het altijd de vraag wie als spits zal starten en wie als rechtsbuiten zal starten.

“Ik ga niet klagen over het feit dat ik deze mogelijkheden heb”, zei Deschamps aan het begin van het trainingskamp in Clairefontaine. Aan de thuiswedstrijd tegen Oranje in maart in de EK-kwalificatie (4-0) begonnen de Fransen met Randal Kolo Muani als spits en Kingsley Coman als rechtsbuiten. Ook Marcus Thuram en de ervaren Olivier Giroud zijn in beeld voor de spitspositie. Coman heeft op rechts concurrentie van onder meer Ousmane Dembélé.

Sinds Deschamps in december de WK-finale tegen Argentinië verloor, heeft hij gevarieerd. “Olivier en Marcus hebben een profiel dat enigszins op elkaar lijkt”, zegt de bondscoach over de spitspositie. “Kolo Muani is een iets ander type, met meer diepgang.” Deschamps zegt ook rekening te houden met fitness. Giroud is nu 37 jaar oud. “Hij speelt zelden volledige wedstrijden.”

De keuze tussen Coman en Dembélé is een lastige voor Deschamps. Coman scoorde zondag in de thuiswedstrijd van Bayern München tegen SC Freiburg (3-0) zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. Dembélé heeft in de competitie nog geen doelpunt gescoord voor Paris Saint-Germain. “Wie er ook begint, het gevaar voor de tegenstander blijft groot. De ander kan na een uur spelen binnenkomen en voor meer frisheid zorgen”, aldus Deschamps, die met Frankrijk vrijwel zeker is van een plek op het EK. De Fransen gaan met 15 punten uit vijf wedstrijden aan kop in groep B. Nederland volgt met 9 punten uit vier wedstrijden.

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *